Hånas i återkomsten till Jönköping

JÖNKÖPING. Krossad i hemkomsten, och pikad av de gamla supportrarna.

Tung kväll för Calle Ridderwall, 28.

– Skönt att de inte glömt bort mig i alla fall, bättre än att ingen sjunger mitt namn över huvud taget, säger han.

Lagom till uppvärmningen hängde HV71-supportrarna upp en banderoll framför klackläktaren. En banderoll riktad till den förre HV-spelaren Calle Ridderwall med ett citat från en intervju när han kom till HV71 för två år sedan. ”Djurgården var inget alternativ, jag är ju bajare”.

”Skön atmosfär i dag”

– Haha, ja jag såg den. Och så hörde jag att de sjöng något med Ridderwall också. Det var en skön atmosfär i dag, synd att vi inte kan bjuda upp till fajt på isen, säger han.

Uppväxt i Hammarby, men…?

– 2014 hade jag inget erbjudande från Djurgården så det fanns ingen möjlighet för mig att gå dit. Men alltså Djurgården för mig, jag är ju tredje Ridderwallaren på 25 år som spelar i klubben. Så det är klart att det känns jävligt speciellt för mig att få följa i farbror (Rolf) och kusinens (Stefan) fotspår och bidra till att den här familjekopplingen fortsätter.

Du har en starkare koppling till Djurgården än till HV71?

- Ja, det blir ju det. Det räcker att gå in i omklädningsrummet där hemma och titta på alla lagbilder som hänger där. Det har varit en Ridderwall i många av de lagen, så det är klart att det känns speciellt.

Tog piken med ro

Ridderwall tog piken från HV-supportrarna med ro, men hade svårare att ta förlusten. Stockholmarna var aldrig med i matchen, och till den digra skadelistan lades tidigt också Linus Johansson.

– Det är klart att skadorna påverkar, vi har ju en hel lista med gubbar som ska vara med i truppen och bidra men som nu inte kan spela. Det är så klart påfrestande för oss allihop när man får gå ner på gubbar och byta kedjor. Det är svårt både för oss och coacherna att sätta ihop någon kemi. Jag ser fram emot när de skadade spelarna börjar komma tillbaka.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!