Mårts: Stämmer inte att jag blivit blåst

HOCKEY

Ger svar på tal om Crowns och KHL-uppgifterna

1 av 2

Hur gick förhandlingen till mellan Sweden Crowns och förbundskapten Pär Mårts?

Och blev Mårts blåst på ett KHL-kontrakt?

Nu ger huvudpersonen själv svaren.

– Jag tackade nej till Crowns för flera månader sedan. Och det stämmer inte att jag blivit blåst, säger förbundskaptenen.

Sweden Crowns presskonferens på Lidingö för två veckor sedan går till historien som en märklig tillställning med många intressanta utspel och med en målsättning att ett lag från Sverige skulle spela i KHL redan i höst.

Den synnerligen frispråkige initiativtagaren Leif R Carlsson medgav på presskonferensen att Bengt-Åke Gustafsson var andravalet som tränare  – bakom Pär Mårts.

– Jag tog kontakt med Pär Mårts. Jag berättade de här tankegångarna. Faktiskt på förbundets kontor, sa Carlsson på presskonferensen.

– Pär Mårts tackade inte nej. Han tyckte det lät väldigt, väldigt intressant.

Mårts: Vi pratade flera gånger

Därefter berättade att Carlsson att Mårts tills slut hade tackat nej för att han redan hade ett erbjudande från en KHL-klubb – men erbjudandet ska senare ha visat sig vara en bluff.

När Tre Kronor samlades på Arlanda under tisdagen för avresa till Moskva och Ishockey-VM tog Sportbladet upp frågan med Mårts.

– Jag såg inte presskonferensen. Men har läst om den. Det stämmer att jag kontaktades av Leif R i höstas. Vi pratade flera gånger, men jag sade nej för länge sedan. Jag var inte intresserad. Eftersom ishockeyförbundet var emot planerna och att lagbygget såg sådär ut så kände jag att det här blir svårt.

”Det stämmer inte”

Det sades att du blivit blåst på ett KHL-bud?

– Ingen aning vad han menar med det. Det stämmer inte.

Behöver vi ett KHL-lag i Sverige snart?

–  Nej, det är jag inte säker på. Men någonstans börjar gränserna att suddas ut. Vi har EU och FN. Varför kan det inte hända inom idrotten att gränserna suddas ut också. Men jag vet inte om Sverige behöver ett KHL-lag. Men det är kul med personer, som Leif R, som rör runt i grytan.

ARTIKELN HANDLAR OM