Brynäs utslaget – nu väntar en spelarflykt

HOCKEY

Fjorton spelare kan lämna Gävleklubben

Foto: Rödin, Scott och Salmela.

Brynäs säsong är slut.

Och det kan bli rena stjärnflykten. Hela fjorton spelare kan förvinna från klubben:

– Vi har pratat lite, men sagt att vi ska ta det efter säsongen, säger stjärnbacken Anssi Salmela.

Förra säsongen tog sig Brynäs vidare från åttondelsfinalen efter seger mot Färjestad. Den här gången tog det slut mot Djurgården. Stockholmarna vann den avgörande matchen på Hovet, och är klart för kvartsfinal mot Frölunda.

För Brynäs är säsongen över och sportchef Stefan Bengtzén har en hel del jobb framför sig. Framtiden är högst osäker för 14 namn och räkna med att det blir en hel del förändringar i truppen.

Om vi börjar med de tyngsta namnen talar en hel del för att Anton Rödin, Greg Scott och Anssi Salmela inte blir kvar.

Lutar att Scott lämnar

Både Scott och Salmela har utgående kontrakt, medan Rödin lär utnyttja möjligheten att återvända till Vancouver Canucks.

Problemet med Scott är att han från och med nästa säsong inte går under den så kallade expertskatten, vilket gör det betydligt dyrare för Brynäs att förlänga.

– Allt jag vet är att jag spelar med Brynäs den här säsongen. Resten får min agent sköta och ett beslut om framtiden tar jag efter säsongen. Nu ligger allt fokus på avslutningen, sa Scott för några veckor sedan.

En hel del talar för att det blir spel någon annanstans i Europa för Scott.

Men efter att säsongen tog slut på Hovet kunde han inte ge besked om framtiden.
– Jag har ingenting just nu. Ska börja tänka på det nu och prata med min agent. Jag får kolla på mina alternativ och Brynäs är ett alternativ. Jag älskar Brynäs och har haft tre fantastiska år här. Både staden och laget har en speciell plats i mitt hjärta.

Har ett stort pussel att lägga

Andra etablerade namn som som framtiden är osäker för är målvakten Bernhard Starkbaum, backen Mathias Porseland och forwardsduon Petr Vrana och Jesper Ollas.

Men här handlar det i första hand om Brynäs vill förlänga.

Stefan Bengtzén har ett stort pussel som måste läggas inför nästa säsong. 

ARTIKELN HANDLAR OM