”En anledning att jag skrev en KHL-klausul”

HOCKEY

Färjestad riskerar att tappa Holös

Foto: Jonas Holös.

LULEÅ. Färjestad är ute i slutspelet efter förlust med 4-1 i matcher mot Luleå.

Direkt efter utslagningen öppnar backstjärnan Jonas Holös upp för en flytt tillbaka till KHL.

– Det var av en anledning att jag skrev en KHL-klausul. Jag utesluter ingenting, kommenterar han.

Färjestad var piskat att vinna den femte kvartsfinalmatchen i Luleå. Trots att laget hade en ledning med 2-1 in bit i andra perioden räckte det inte. För efter en målexplosion kunde Luleå vinna med 5-2 och slå ut Färjestad med totalt 4-1 i matcher. Efter matchen var det en besviken Jonas Holös.

– Det känns bara tomt så här direkt efter, det känns oerhört jobbigt. Men jag tycker att Luleå är bättre över fem matcher och går vidare rättvist. Det tycker jag faktiskt.

– Luleå var effektivare och vann mer kamper framför mål, och det är de som avgör i ett slutspel, kommenterar han.

Öppnar för en flytt till KHL

Inför säsongen kom Jonas Holös tillbaka till Färjestad efter ett tvåårigt KHL-äventyr i Lokomotiv Yaroslavl. Han har nu ett år kvar på kontraktet – trots det öppnar Holös upp för en flytt tillbaka till KHL.

– Just nu har jag inte tänkt på det alls så jag har inte varit kontakt med någon klubb än. Men det var av en anledning varför jag skrev en KHL-klausul. Jag utesluter absolut ingenting.

"Tror att det ligger mig i fatet"

Holös har dragits med en besvärlig skada i slutet av säsongen. Det har gjort att han missade slutet av grundserien och även början av slutspelet. Det var först i slutet av kvartsfinal-serien som han kom tillbaka i spel. Holös tror också att den långa frånvaron kommer påverka honom negativt till ett nytt KHL-kontrakt.

– Jag har ju som sagt inte spelat i slutet av säsongen, så jag tror inte att det blir något Ryssland för min del. Men man ska aldrig säga aldrig.

ARTIKELN HANDLAR OM