Luleå tog tredje raka

Foto: Johan Gustafsson.
HOCKEY

Luleå ångar på i European Trophy.

Mot Kärpät kom klubbens tredje raka seger.

– Självklart är målet att gå till slutspel, säger målvakten Johan Gustafsson.

Luleå har fått en riktigt bra start på säsongen. Efter två inledande segrar mot Mountfield och Red Bull Salzburg gästade i kväll finska Kärpät Coop Arena. Och precis som i de tidigare matcherna blev det seger.

– Vi gör kanske inte vår bästa match så här långt på försäsongen men det är ändå starkt att vi går vinnande ur striden. För det är ändå så här matcherna kommer att se ut i elitserien. Det kommer vara jämnt och då gäller det att man kommer ihop som ett lag, säger Johan Gustafsson till NSD.

”Målet komma ihop”

Norrbottenslaget tog ledningen genom Jens Jakobs i slutet av första perioden. I mellanakten var det gästerna som ägde spelet, men Johan Gustafsson storspelade och räddade Luleå med flera fina parader. Men Daniel Gunnarsson självmål, styrde in pucken med handen, kunde han inte rädda.

I tredje perioden gjorde Luleå två mål (Niklas Fogström och Anton Hedman) och tog därmed lagets tredje seger i European Trophy.

– Det gäller att vinna matcherna och nu har vi vunnit de tre första och åker till Tjeckien på torsdag med det i bagaget. Målet är att vinna så många matcher som möjligt och komma ihop som ett lag innan serien börjar. Självklart är målet att gå till slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF