Modo vände och vann mot Timrå

HOCKEY

En felträff av Mario Kempe punkterade matchen till 4-1

Ett norrländskt derby där Modo avslutade starkast.

Mario Kempe, som närmast kommer från Djurgården, satte fyran för hemmalaget i Fjällräven Center.

– Jag fick en felträff men pucken gick in ändå så det var bra, säger han om målet som kom i öppen kasse.

Timrå började bäst och det var den unga talangen Tommy Stenqvist som gav bortalaget ledningen 16 minuter in i första perioden.

Men redan i andra kvitterade Modo till 1-1 genom Ladislav Nagy och sex minuter senare kom ledningen till 2-1 genom Dave Spine i powerplay.

I tredje gjorde Timrå ett försök att kvittera men istället punkterade Modo tillställningen genom att göra två mål till.

Det sista i tom kasse av Mario Kempe som gjorde sin första träningsmatch på hemmaplan för Modo sedan han lämnade Djurgården inför denna säsong.

– Det var kul att spela här inne i dag och bra stämning trots att det är träningsmatch, säger han till Örnsköldsvik Allehanda.

”Utvecklat mitt defensiva spel”

Nu hoppas Kempe på så mycket speltid som möjligt i Modo, denna gång bildade han andrakedja med Marcel Müller och Samuel Påhlsson.

– Jag ska försöka bidra med så mycket som möjligt för att laget ska gå långt och personligen så har jag utvecklat mitt defensiva spel, säger han till Örnsköldsvik Allehanda.

"Ett fall framåt”

Förlusten för Timrå var lagets andra raka då man också förlorade mot Brynäs i tisdags med 1-3.

– Spelar vi som i första och tredje perioden kommer vi att vinna matcher i vinter. Mötet med Modo var ett fall framåt offensivt, säger Tomas Montén, tränare i Timrå till Sundsvalls tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM