Nu jagas Broc Little av AIK & Djurgården

Publicerad 2012-03-09

”Jag gillar Stockholm”

Medan Djurgården kämpar i kvalserien förbereder sig AIK för det stundande SM-slutspelet.

Men på transfermarknaden slåss de på samma nivå.

Enligt Sportbladets uppgifter väljer Broc Little mellan Stockholmsklubbarna.

– Jag gillar Stockholm, säger Little.

”Nej, tack”, ”nej tack”, ”nej tack”. Flera sportchefer i elitserien har fått samma besked från Västerås poängkung Broc Little, 23.

– Ja, jag har hört från flesta klubbarna i ligan. Men det finns lag som jag hellre skulle gå till så jag har inte gått vidare med dem, säger Little.

Hans främsta önskemål är att gå till en klubb i en storstad, och därför är det AIK och Djurgården som nu slåss om Nordamerikanen.

– Ja, det finns sanning i att de är intresserade, bekräftar Little.

– Jag skulle gilla att komma tillbaka (till Sverige) och spela i en storstad som Stockholm, men jag har inte tagit något beslut än. Min agent pratar med de klubbarna och jag antar att det där pågår just nu. Men de klubbarna har visat intresse och jag gillar staden så det är ju positivt.

Kan ställas mot Dif i kvalserien

Är du smickrad?

– Ja. Det är alltid kul att få erkännande när lag vill ha en, speciellt från sådana organisationer. Jag hade till och med hört talas om både AIK och Djurgården innan jag kom över till Sverige. Man känner till dem, de har varit med länge och är legendariska klubbar i ligan.

Little har just nu fullt upp med Västerås som kämpar för en plats i kvalserien – där han i så fall skulle få ställas mot just Djurgården. Men än så länge har han inte tagit något definitivt beslut om framtiden.

– Just nu handlar det om att avsluta säsongen bra i Västerås och förhoppningsvis kan vi knipa platsen till kvalserien. Jag kommer vänta tills vi har spelat färdigt och ta beslutet då, säger Little.

”Satt färg på allvenskan”

Hans agent Niklas Granberg är inne på samma spår.

– Broc har haft en fantastisk säsong, vunnit både mål och poängligan och satt färg på allsvenskan. Då dyker stora möjligheter upp. Men det där tar vi tag i efter att säsongen är avslutad, säger Granberg.

Djurgårdens sportchef Jan Järlefeldt har avböjt att kommentera, medan AIK:s dito Anders Gozzi inte har gått att nå för en kommentar.

Följ ämnen i artikeln