Hockeyallsvenskan

– Man kan inte lita på agenter

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Anklagas för att ha kört Redhawks i botten

Osunt samarbete  Stefan Nyman var sportchef när Malmö värvade Linus Klasen. Nu anklagas han tillsammans med agenten Thomas Sjögren att ha kostat Malmö mångmiljonbelopp.
Osunt samarbete Stefan Nyman var sportchef när Malmö värvade Linus Klasen. Nu anklagas han tillsammans med agenten Thomas Sjögren att ha kostat Malmö mångmiljonbelopp.

Stefan Nyman och Thomas Sjögren anklagas för att samarbete som kostat Malmö miljonbelopp.

I Leksand är man inte förvånade, där kostade samma konstellation klubben stora pengar.

– Det skrev en hel del dyra kontrakt, och verkmästarna bakom det var Stefan Nyman och Thomas Sjögren, säger styrelseledamoten Olle Öst.

Malmös ordförande Tommy Qvarfort är i öppet ordkrig med före detta sportchefen Stefan Nyman och agenten Thomas Sjögren. Det pekas på ett osunt samarbete mellan sportchefen och spelaragenten som varit med och tagit nio nya spelare till Malmö. Affärer som påstås ha gett dem både stora summor vid sidan av från Hugo Stenbeck.

Det är inte första gången flera av Sjögrens spelare kommit till en klubb där Stefan Nyman verkat. När Leksand satsade mot elitserien 2010 togs Stefan Nyman in under tre månader på konsultbasis.

– Under tiden som Nyman var konsult skrevs det en hel del dyra kontrakt i Leksand, det står jag för, säger Olle Östh som kom tillbaka in i föreningen efter det att Nyman lämnat sin tillfälliga tjänst.

Salo kritisk

Ekonomichefen Anders Östling jobbade i föreningen även då:

– Han (Thomas Sjögren) skickade fakturor till oss för att han hjälpte till att få ditt ett antal spelare.

Var det exceptionella avgifter på något sätt?

– Nej det var likvärdigt med många andra spelaraffärer. Men det var ganska kostsamma kontrakt, ibland görs det dåliga affärer.

Nuvarande sportchefen Tommy Salo är kritisk till ”samarbetet”.

– Det är inte så vanligt. Man kan inte lita på agenter om de jobbar extra hårt mot en sportchef, säger Salo som också är kritiskt till Sjögren och flera andra agenter som tar ut en avgift mot klubbarna för sitt arbete:

– Egentligen är det spelaren själv som ska betala agenten, det är så det ska gå till. Men det är inte bara han som försöker få klubbarna att betala en ”agent fee”.

Har du haft något samarbete med Thomas Sjögren sedan du blev sportchef?

– Bara när jag skulle lösa ut Jean-Luc Grand-Pierre från sitt kontrakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan