Storspel av ”Henke” – säsongens bästa match

HOCKEY

Lundqvist: ”Roligt att spela just nu”

Foto: Bill Kostroun / TT / NTB Scanpix
Henrik Lundqvist stod för 39 räddningar när Rangers slog Anaheim med 4–1.

NEW YORK. Snöpligt nog fick han nollan spräckt när drygt fem minuter återstod.

Men Henrik Lundqvist är ändå påfallande nöjd efter säsongens finaste insats, hemma mot Anaheim i natt.

– Det är roligt att spela just nu. Jag känner mig i bra form och ser till att hålla tävlingsinstinkten på hög nivå hela tiden, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern.

New York Rangers har matchat sin svenske målvaktsstjärna så hårt på slutet att fansen börjat oroa sig över att han kommer vara utsliten innan nyår.

Men själv har han inget alls inget emot den hårda arbetsbördan.

Tvärtom.

– Jag känner mig bara mer och mer avslappnad ju mer jag spelar, hette det för ett par dagar sedan,

Och det går inte att säga annat än att han gav syn för sägen när han i natt – bara några dygn efter helgens dubbelpärs mot LA och Boston – knäckte Anaheim hemma på Garden.

Den 35-årige publikfavoriten svarade för säsongens kanske mest solida insats, stoppade 39 skott och såg påfallande trygg och säker ut kvällen lång.

– Ja, jag känner mig i bra form. Kroppen är fräsch och när jag spelar så ofta lyckas jag hålla tävlingsinstinkten på hög nivå hela tiden, säger ”Henke” när vi träffar honom efter tredje raka segern.

– Jag får samtidigt väldigt bra hjälp, vi har betydligt mer struktur i försvarsspelet  än i början av säsongen. Det är roligt att spela just nu, särskilt som vi vinner. Det gör allt enklare. 

Comeback för Zibanejad

Mika Zibanejad gjorde samtidigt comeback efter nio matchers frånvaro på grund av hjärnskakning. Han lyckades inte göra några avtryck i protokollet men är även han hyggligt nöjd.

– Det var helt okej. När man varit borta så länge blir det lite problem med tajmingen och positionsspelet, men det kommer tillbaka snabbt, säger han.

– Jag är framförallt glad över att få vara med och spela igen, och att vi fortsätter vinna. Man vill inte vara den som kommer och så blir det torsk direkt.

Efter segern mot Ducks tar sig Rangers, för första gången den här säsongen,  upp på tredjeplats i Metropolitan-divisionen.

Emojifemman, 15 december 01:11

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM