Leksand värvar back från USA

Foto: ECHL
Patrick McNally
HOCKEY

Leksand ligger tvåa i hockeyallsvenskan, på samma poäng som ettan Timrå.

Nu förstärker Dala-laget i toppstriden med den amerikanske backen Patrick McNally.

– Johan Hedberg har haft ett öga på Patrick en längre tid då han har spelat i San Jose Sharks farmarlag i två säsonger, säger Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

Först hämtade Leksand in Alex Friesen från AHL. Nu bekräftar klubben att ännu ett nyförvärv från Nordamerika har gjorts.

Det rör sig om Patrick McNally som senast kommer från ECHL-laget Worcester Railers, där han har stått för 24 poäng på 29 matcher. Han har en bakgrund i San Jose Sharks organisation och spelade två säsonger för farmarlaget San Jose Barracuda i AHL.

Nu ska han istället få göra sig hemmastadd i Dalarna.

– Vi har haft en tuff höst på backsidan med mycket skador vilket ha gjort att vi har plockat upp juniorer som klivit upp i seniorlaget och grabbarna har gjort det väldigt bra. Vi har samtidigt tittat efter en ny back som kan förstärka vårt defensiva spel och det tror vi att vi tar hittat i Patrick, säger sportchefen Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

Klubben har haft ett öga på spelaren under en tid och har nu alltså bestämt sig för att göra den storväxte tvåvägsbacken till en del av laget i hockeyallsvenskan.

Där slängs han nu in i toppstriden i serien där Leksand ligger på samma poäng som ledande Timrå.

Forsberg till Karlskoga

Tidigare under dagen blev det också klart att Leksands talang Fredrik Forsberg lånas ut till Karlskoga.

– Fredrik ansluter från Leksand. Han kommer först och främst att spela kommande fem matcher med oss, sedan ska vi utvärdera läget, säger Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson till den egna sajten.

Forsberg ska vara tillbaka i Leksand igen innan de möter Karlskoga den 20 januari.

Leksands Jojo-resa på 2000-talet 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM