Hyllas efter debuten – ny seger för FBK

avAnna Lindbäck

KARLSTAD. Det går snabbt i SHL-hockeyn.

I lördags lirade Morgan Ellis med Skellefteå.

Under torsdagen fick han dra på sig Färjestadströjan.

– Jag tror att den här förändringen kommer att bli bra för mig, säger Morgan Ellis.

Färjestad vann mot Linköping med 3-1. Men det var en match med två ansikten som publiken fick se. Färjestad inledde perioden starkt och Linköping kan tacka målvakten Jonas Gustavsson för att siffrorna inte stack iväg. Målvakten bjöd på flera monsterräddningar men fick ge vika när Alexander Johansson styrde in 1-0, med fyra minuter kvar av perioden. LHC fick chans att lira powerplay i slutet av perioden och då hostade man upp sitt spel flera snäpp. 

I andra perioden kom scenförändringen. Gästerna skapade betydligt fler målchanser och höjde också tempot i spelet. Om Gustavsson räddade LHC i första perioden var det Stefan Steen i FBK-kassen som räddade hemmalaget i andra akten. Med nio minuter kvar fick FBK in 2-0 när Christoffer Thörngren tog emot en passning av Joakim Nygård och med kyla prickade han in 2-0 som satt högt i nätmaskorna. Matchen fick lite nerver när Fredrik Klarström smackade in 2-1 med sex minuter kvar men med 18 sekunder kvar skickade Linus Persson in 3-1 i tom bur.

Får gott betyg efter debuten

Tränaren Johan Pennerborn berömde Färjestads försvarsspel och gav också nyanlända backen Morgan Ellis betyget med beröm godkänt. Så sent som i lördags spelade försvararen med Skellefteå. Under torsdagen var det dags att dra på sig Färjestadströjan för första gången.

– Jag är lite trött. Jag är inte van att spela så här mycket, skämtar Ellis och fortsätter:

– Det var kul att spela och skönt att vi tog tre poäng. Jag försöker vänja mig vid Färjestads spel och jag tror att detta kommer att bli en bra förändring för mig.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Morgan Ellis.

Hur tänker man när man kommer till en ny klubb mitt under en säsong?

– Jag har spelat hockey hela mitt liv så det är bara att försöka hålla det enkelt och inte försöka för mycket, för då får man problem. Jag gjorde några misstag i matchen men jag lär mig av dom också. Det som är mest svårt är att lära sig 25-30 nya namn. Men det gäller att ta en dag i taget och komma in i spelsystemet. Färjestad har ett jättebra spelsystem som jag tror att det är rätt enkelt att komma in i. 

Backen var nära att göra mål i första perioden.

– Jag kanske lyckas nästa match, skrattar han.

LHC-tränaren Dan Tangnes summerade matchen så här:

– I andra perioden kom vi ut bra och blev lite kaxigare i spelet. Vi skapade mycket och borde fått bättre betalt. Men vi måste höja vår initiativförmåga över 60 minuter och också effektivitet om vi ska vinna en sådan här bortamatch. 

ARTIKELN HANDLAR OM