Alfredsson bakom Ottawas seger

HOCKEY

Tre poäng av svensken mot Rangers i natt

Daniel Alfredsson avgjorde för sitt lag Ottawa i bortamatchen mot New York Rangers.

Matchen slutade 5-3 till Ottawa sedan Alfredsson slagit in det sista målet i tom kasse.

Foto: Ottawas Chris Phillips ser till att Rangers Sandy McCarthy inte når returen när Patrick Lalime precis får skridskon på pucken.

Alfredsson stod även för två målgivande passningar. Rangers hårda spelstil i kombination med oförmågan att hantera numerära underlägen straffades: tre av Ottawas mål kom i power-play.

Vancouver tappade onödigt en poäng i bortamatchen mot Columbus. Matchen slutade 4-4 efter det att Darren Van Impe kvitterat för Columbus i numerärt underläge i slutet av matchen. Markus Näslund spelade fram till två av Vancouvers mål och Mats Lindgren till ett. Mattias Öhlund var nära att avgöra i sudden, men sköt i stolpen.

Utvilat Toronto utklassade Florida

Att Toronto lät Mats Sundin och Ed Belfour vila från spel i All Star matchen i helgen var kanske inte så dumt. Toronto vann bortamatchen mot Florida med hela 6-0. Mats Sundin stod för ett mål och en assist. Belfour stoppade alla 33 skott, det ledde till hans 64:e nolla i NHL-karriären. Han har nu hållit nollan flest gånger av de målvakter som fortfarande spelar i NHL.

Tommy Salo hade stor del i segern när Edmonton vann över Anaheim med 2-1. Salo spelade mycket bra och stoppade 25 skott.

I Dallas blev Mike Modano historisk i natt. Han spelade fram till Bill Guerin när denne räddade 2-2 mot St Louis. Modano har nu brutit gränsen 600 assist och 400 mål i karriären. Han är den andre USA-födde spelaren genom tiderna att nå dit, Philadelphias Jeremy Roenick var den förste.

aftonbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL