Bjurman: Flyers-fansen borde öppna en extra påskmust och fira

HOCKEY

NEW YORK. Han avgjorde dramat som skickade in NHL:s grundserie på upploppet – och han gjorde det med ett sudden death-mål nästan lika snyggt som William Karlssons Zlatan-artade shownummer kvällen innan.

Nu är frågan om Philadelphia Flyers-kaptenen Claude Giroux också får lyfta Stanley Cup-bucklan om ett par månader?

Inte omöjligt.

Trots påskdagens matinéförlust framstår Boston Bruins visserligen alltjämt som allra hetast, men det börjar bli lite skrällvarning på hårdingarna från Broad Street.

Påskdagen markerade starten på sista grundserieveckan i NHL och om den inledande matinén mellan Philadelphia Flyers och Boston Bruins säger något om hur den kommer te sig har vi några exalterande dagar att se fram emot .

För det var en sprakande hockeyshow, fullpumpad med adrenalin, som utkämpades på Wells Fargo-isen i The City of Brotherly Love – och den slutade med spektakulär dramatik.

Först kvitterade Bruins-ikonen Patrice Bergeron till 3-3 när fyra sekunder återstod av ordinarie matchtid, sedan avgjorde Claude Giroux med rena rama drömstruten på övertid. 

Han störtade iväg i friläge, trampade in mot Anton Khudobin, såg för några ögonblick ut att vara på väg att försöka göra en mellan-benen-fint men snurrade istället bort Bruins-keepern med en sylvass backhand. 

Flyers börjar definitivt få en air av ”dark horse”

Det var nästan lika snyggt som det William Karlsson avgjorde med mot San Jose i Las Vegas några timmar tidigare, när Märsta-magikern fullföljde just ett sådant mellan-benen-move och i ett nafs stal påskaftonens-snyggaste-svenskmål-i-USA-titeln av Zlatan.

Det är nästan så man tycker att stjärnor som välsignar sporten med sådana konstverk borde föräras framgång i playoff per automatik och mja, jag håller faktiskt inte för omöjligt att ”G” kommer vara kaptenen som får ta emot Stanley Cup-bucklan av kommissionär Bettman en magisk kväll i mitten av juni.

Övertidsförlusten i Philly till trots är björnarna från Massachusetts för all del fortfarande mycket större favoriter än Flyers. Fastän de haft, och fortfarande har, åtskilliga av sina bästa spelare på skadelistan har de den senaste månaden mosat motståndare efter motståndare med pardonlös effektivitet och kommer gå in i playoff med mer pondus och mer självförtroende än någon annan.

Men Flyers börjar definitivt få en air av ”dark horse”. Som 2010 ungefär, när de blev klara för slutspel först efter ett straffavgörande i allra sista omgången och sedan gick till final i alla fall.

Given Hart Trophy-kandidat efter påskdagens uppvisning

Fansen klagar högljutt över att enskilda spelare är klappkassa och att coachen Dave Hakstol ständigt använder dem fel, men faktum är att de i inspirerade stunder spelar en fantastiskt blixtrande hockey och har laguppställningen full av potentiella matchvinnare.

Shayne Gostisbehere, Ivan Provorov, Jakub Voracek, Sean Couturier, Wayne Simmonds, Travis Konecny, Nolan Patrick – och så Giroux då, en mer eller mindre given Hart Trophy-kandidat efter påskdagens uppvisning.

Så alla svenska Flyers-fans – och de är många – borde öppna en extra påskmust och fira.

Det här kan sluta roligare än ni någonsin hade föreställt er.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM