Här hyllas hjältarna av tusentals supportrar

Efter avancemanget till SHL: ”Är en obeskrivlig känsla”

HOCKEY

TIMRÅ. Timrå IK är tillbaka i SHL efter fem säsonger i hockeyallsvenskan.

Och på torget firade spelare, ledare och fans rejält dagen efter avancemanget.

– Fantastiskt kul med så mycket folk, säger målvaktshjälten Henrik Haukeland till Sportbladet.

Nästan 4 000 personer befann sig på torget i Timrå för att fira SHL-hjältarna efter gårdagens avancemang till ishockeyns finrum. Klubben, som bildades 1921 som Wifstavarvs GIF, har 16 säsonger i högsta serien, men de fem senaste har man tillbringat i hockeyallsvenskan.

– Det känns fantastiskt att gå upp, det är ett otroligt gäng som stått för den här bedriften, sa tränaren Fredrik Andersson från scenen.

Nöjda fans

Supporten Petter Byberg har hållit på Timrå sedan början på 90-talet och han var nöjd med dagen, och det stora antal fans som slutit upp på torget.

– 3 900 personer, bor det ens så många i Timrå? Skämt å sido, visst känner man känner sig lite mör efter 28 timmar i buss i går, men nu mår man, säger han till Sportbladet.

1 av 8 | Foto: Jacob Larsson

En av de spelare som fick mest uppmärksamhet var målvaktshjälten Henrik Haukeland, som stod för en helgjuten insats i den avgörande kvalmatchen och höll nollan.

– Det är en suverän känsla att vara här i dag. Det känns kul att så många dykt upp för att fira oss. Det senaste dygnet har varit helt galet, säger han.

Haukeland, som tappade sin målvaktshjälm i samband med avancemanget, fick veta att en supporter roffat åt sig den i glädjeyran efter slutsignalen och i dag fick stjärnmålvakten hjälmen tillbaka.

– Jag behöver den nu när jag ska försöka spela till mig en plats i norska landslaget inför VM, skrattar han.

Jagat byte

Sist kvar av alla spelare var Jonathan Dahlén. Små som stora och unga som gamla ville ha stjärnans autograf innan han åker över till NHL och Vancouver.

– De (fansen) har gett så mycket till oss så det känns bara bra att ge något tillbaka. Det är en obeskrivlig känsla att få gå upp med det här laget, säger Dahlén innan nästa supporter ber om att få ta en bild med poängkungen.

Timrå har i dagsläget endast fyra spelare ur den befintliga truppen under kontrakt inför nästa säsong, men som Sportbladet tidigare avslöjat har man redan gjort klart med Panterns back Andreas Söderberg.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41