Tredje nollan för Fasth

HOCKEY

Coachen: ”Han gjorde motståndarna frustrerade”

Foto: Viktor Fasth var omutbar mot Dallas.

Viktor Fasth, stoppade 26 skott för sitt Anaheim i natt.

4–0-segern borta mot Dallas innebar 30-åringens tredje nolla och tolfte seger i NHL-karriären.

– Han gjorde enorma räddningar, hyllade Ducks-coachen Bruce Boudreau efteråt.

Efter en drömstart på NHL-äventyret med åtta raka segrar har det gått lite knackigare för Viktor Fasth som fått stå tillbaka sedan Jonas Hiller varit tillbaka i spel. Men efter två raka förluster för Fasth, verkar han – och hela Anaheim Ducks för den delen – vara på väg tillbaka mot igenkännbar form igen.

Dallas svenske sniper Loui Eriksson hade tidigt ett visslande ribbskott och i första periodens slutminut fick Jamie Benn ett jätteläge helt fri framför målet men Fasth lyckades mirakulöst få upp stöten i tid och styra pucken över.

”Bygger självförtroendet”

– När du får se så stora räddningar så bygger det självförtroendet för hela båset, säger en av målskyttarna Corey Perry.

För sen behövde Ducks offensiva urkrafter bara 4 minuter och 49 sekunder på sig att trycka in tre kassar.

– Han (Fasth) gjorde enorma räddningar. Vi var inte helt felfria i kväll. Vi hade svackor men jag tycker att Viktor gjorde motståndarna frustrerade. Vi ville inte att de skulle få ett eftersom vi tänkte att det skulle gem de energi, och Viktor höll dörren och fixade det. Speciellt i slutet av första som hade kunnat ge dem 1–0 och då hade det varit en helt annan historia, berömmer tränaren Bruce Boudreau.

Matchens andra stjärna

Med 32 sekunder kvar nätade Teemu Selänne i tom bur – finländarens nionde mål den här säsongen.

För tredje NHL-nollan i karriären belönades Fasth med matchens andra stjärna och han är nu sexa i statistiken över bästa räddningsprocent.

Johan Franzén spelade fram till två mål när Detroit vann hemma mot Colorado med 3–2, en välbehövlig seger efter 1–7-fiaskot hemma mot Chicago framför ögonen på självaste Gordie Howe.

Niklas Kronwall och Gustav Nyquist noterades för en assist vardera. Den senare var ett riktigt läckert förarbete fram till Damien Brunner som därmed kunde avsluta sin 15 matcher långa måltorka.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL