Skakade hand – då urartade allt

Reporter: Emil K Lagnelius, Fredrik Jönsson, Patrik Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag tycker vi står upp för varandra, vilket är viktigt att vi gör”

1 av 5 | Foto: HOCKEYALLSVENSKAN.SE

Mötet Mora–Karlskoga slutade i tumult.

När slutsignalen ljöd brakade båda lagen ihop i ett jätteslagsmål som pågick i flera minuter.

– Det är grinigt i slutet och de var inte riktigt nöjda med resultatet, säger Moras Christofer Schumacher till Sportbladet.

Mora vann matchen med 6–3, men det som hände efteråt är det som lär bli den stora snackisen. När slutsignalen ljöd blev det hetsigt nere i ena sarghörnet mellan ett flertal spelare.

Irritationen eskalerade och Moras Christofer Schumacher och Karlskogas Alexander Wiklund gick allra längst och startade ett rejält slagsmål.

– Det hettade till lite. Det är grinigt i slutet och de var inte riktigt nöjda med resultatet. Jag tror att det är jag och Wiklund som ryker ihop, det blir lite gnabb bara, haha, säger Christofer Schumacher.

– Det var fult från många håll och i slutet blev det bara att vi rök ihop och aggressionerna som vi hade inom oss kom fram. Men det är en del av hockeyn.

Hade ni varit arga på varandra under matchen?

– Det var jag och (Martin) Sandgren från början. Det blev gnabb framför mål och jag får Sandgren på mig. Sedan slutar det med att jag och Wiklund...kramas lite.

110 minuter

Wiklund och Schumacher fick båda matchstraff och är avstängda nästa match. Även Ponthus Vesterholm och Jonas Westerling drog på sig matchstraff, men är inte automatiskt avstängda nästa match.

Totalt blev det 124 utvisningsminuter i matchen – 110 av dem efter slutsignal.

– Matchen var ganska mycket som vi hade förväntat oss innan, fysisk och ganska grisig. Jag tycker att vi tar oss an Karlskoga redan från början och anpassar oss bra efter spelet allt eftersom, säger Schumacher.

– Det bjuder upp till grisigt spel, eller rättare sagt fysiskt. Och jag tycker vi står upp för varandra, vilket är viktigt att vi gör. Det är bra att vi gör det som lag.

Wiklund menar att det var Mora som låg bakom bråket.

– De startade något som skapade en situation. De kom helt oprovocerat och tryckte ned Sandgren. Klart man står upp för sina lagkamrater i det läget. Det hade vem som helst i vilket lag som helst gjort, säger han till Nerikes Allehanda.

Han passar också på att skicka en känga till disciplinnämnden, som kan komma att stänga av honom i flera matcher.

– Det är omöjligt att veta, de är jäkligt inkonsekventa. Vissa gånger får man fem minuter för en sån där situation, andra gånger blir det tre matcher. Det är bara att hålla tummarna.

”Snyggaste mål jag sett”

Matchens klassaktion tillskrivs Anze Kopitar.

Efter att ha gett brodern Gasper öppet mål för 2-1, lurade NHL-stjärnan själv upp ett par Karlskoga-backar på läktaren och bombade upp pucken i krysset.

– Det var ett av de snyggaste mål jag sett. Anzes passning till brorsan var heller inte så dum, säger Moras tränare Patric Wener till dt.se.

Schumacher:

– Vi har slagit två topplag (Västerås senast) och det är oerhört viktiga poäng. Jag tycker vi har fått en bra känsla i laget. Vi är ett ungt lag och jag tycker att vi har dragit lärdom av det och tar steg framåt hela tiden, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN