JVM i ishockey 2016/2017

USA krossade Sverige i bronsmatchen

Av: 

Erik Karlsson

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Helsingfors/Stockholm. Juniorkronorna blev utan medalj i år igen.

USA körde över Sverige och vann bronsmatchen med 8-3.

– Visst skäms man lite, säger Axel Holmström.

Sverige orkade inte ladda om efter den blytunga semifinalförlusten mot Finland i går. Precis som i fjol, när Sverige förlorade mot Slovakien i bronsmatchen, gjorde Juniorkronorna en slät figur.

Amerikanerna som tog kommandot direkt, svenskklingande Anders Bjork och Matt Tkachuck satte matchens två första mål i tät följd i mitten av första perioden.

Där och då lyckades Sverige resa sig, William Lagesson forcerade in 1-2 och Carl Grundström kvitterade med sin första poäng i turneringen innan första tjugo var över.

”Jag lägger mig aldrig”

Men i andra perioden föll Juniorkronorna ihop. Brock Boeser styrde in 3-2 och Ryan Donato kontrade in 4-2. När sedan Alexander Nylander fick en reducering bortdömd för hög klubba var det rullgardin ner. Anders Bjork stod för en läcker aktion innan han hängde 5-2 på Felix Sandström innan Brandon Carlo avslutade andra perioden med 6-2 med bara tio sekunder kvar.

Raset fortsatte

Anton Karlsson var en av få som försökte lyfta ett uddlöst svenskt lag inför slutperioden.

– Jag tycker energin var lite nere och jag förstår inte varför. Vi tog oss upp till 2-2 väldigt fort och nu har vi två alternativ: antingen lägger vi oss ner eller så reser vi oss i den här jävla matchen. Och jag lägger mig aldrig ner, säger Karlsson till SVT.

Men Rikard Grönborg fick inte se någon bättring i sin sista period som förbundskapten för Juniorkronorna. Ryan Donato satte 7-2 och Matt Tkachuck gjorde 8-2 innan Axel Holmström tröstmålade till 8-3.

”Ett bittert slut”

– Ett bittert slut. Det ville sig inte riktigt, vi skapar en hel del men så fort de får chansen visar de världsklass, säger Rikard Grönborg.

Axel Holmström var mycket besviken och för Sportbladet erkände han att man skäms lite grann på isen när det rinner iväg så här.

– Ja, det måste jag väl säga, det gör man. Man vill så mycket och när det inte går så är det svårt att sätta fingret på varför. Varför vi är sämst när det gäller, men jag vet inte det själv. Det är bara jävligt trist, jag vill vinna mer än allt annat, säger han.

Felix Sandström fick plocka ut åtta puckar ur nätet när han äntligen fick chansen igen.

– Det var en mindre kul match med tanke på resultaten, det suger att släppa in så mycket mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Grilltändare, grillvante och testvinnande grilltermometer - handla allt för grillsäsongen här.

Shop

Ryssland-Finland | aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

JVM i ishockey 2016/2017

LÄS VIDARE

Ett uselt och pinsamt slut

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

JVM i ishockey 2016/2017

Anton Karlsson

Juniorkronorna

Alexander Nylander

Patrik Ross

JVM i ishockey