Knallen: Oprövad DIF-junior

HOCKEY

Zibanejad får visa vad han går för

Här är knallen i Roger Rönnbergs trupp.

17-årige Mika Zibanejad.

– Det går inte att beskriva hur glad jag är, säger Djurgårdstalangen.

Många av spelarna i den uttagna JVM-truppen har erfarenhet från såväl elitserien som allsvenskan.

Men en spelare har aldrig spelat en A-lagsmatch i sin karriär. Han har heller inte varit med i någon av de juniorlandslagssamlingar som den aktuella årgången har haft.

17-årige Mika Zibanejad spelar till vardags för Djurgårdens J20-lag och är med i truppen som får åka till den sista JVM-uttagningen.

"Kul med uppmärksamhet"

– Det var faktiskt riktigt kul, det var inget jag hade förväntat mig. Men det är alltid kul när man får uppmärksamhet, säger Zibanejad till Sportbladet.

17-åringen har Hammarby som moderklubb, har även hunnit representera AIK men spelar nu alltså juniorhockey i Djurgården. Han är hela 187 centimeter lång och 87 kilo tung och beskriver sig som en powerforward.

Zibanejad såg Hockeykväll, där truppen presenterades, hemma i tv-soffan tillsammans med sin familj.

– När man såg sitt namn var det bara en enorm glädje, säger han.

En sista gallring

Truppen som togs ut i kväll åker till Upplands Väsby för en sista gallring innan det bär av till Buffalo, där turneringen spelas. Det ska försvinna minst fem forwards, som är den position Zibanejad slåss om.

– Självklart kommer man göra sitt bästa för att bli uttagen, sen får man se vad som händer. Det är bara att tuta och köra och se hur långt det räcker.

Visste du att du var med i tankarna?

– Jag har pratat med Roger (Rönnberg, förbundskapten) lite innan. Men vi har inte pratat så, lite visste jag att jag fanns med men det var ingenting jag hade förväntat mig så det kom som en chock.

Hur glad är du just nu?

– Det går inte att beskriva.

Ytterligare två spelare i truppen är, som Zibanejad, född 1993: Jonas Brodin, Färjestads BK och Rickard Rakell, Plymouth Whalers.

ARTIKELN HANDLAR OM