NHL

Forsberg närmar sig ett farväl till hockeyn

Av: 

Dennis Ernst

HOCKEY

Men först ska han återförenas med Stanley Cup-vinnarna

Peter Forsberg, 37, åker i oktober till USA och Denver för en återförening med Stanley Cup-laget, som vann för 15 år sedan.

Samtidigt berättar "Foppa" att han närmar sig ett beslut om att ge upp karriären.

– Det är ganska nära, säger han till Denver Post.

Peter Forsberg.
Peter Forsberg.

Peter Forsberg ska återförenas med stjärnor som Patrick Roy, Joe Sakic och Claude Lemieux för att delta i en tvådagarsceremoni, däribland en hyllning före Colorados öppningsmatch mot Chicago Blackhawks den 7 oktober.

– Det blir en fantastisk grej, något jag verkligen ser fram emot. Jag tror alla ser fram emot att vara tillbaka i Denver och komma in på isen, antingen på skridskor eller gående, säger han i intervjun.

Hela vinnarlaget från 95/96, förutom Sandis Ozolins och Chris Simon, kommer att närvara för att fira att det var 15 år sedan de vann Stanley Cup.

"Ser inte bra ut"

"Foppa" erkänner nu att han närmar sig ett beslut om att ge upp karriären.

– Det är ganska nära. Jag spelade ett par välgörenhetsmatcher i Sverige och det kändes inte så bra som jag vill att det ska göra för att fortsätta spela. Det ser inte särskilt bra ut, men jag villl inte sätta några datum eller något. Vi får se vad som händer, säger han.

Till tidningen säger han att de senaste åren har varit jobbiga, men om han ska blicka bakåt karriären så blir det inte med glädje.

– Jag kan inte gå runt och tänka att jag hade en dålig hockeykarriär. Spelare har haft det sämre än jag. Jag fick vinna titlar i karriär, vilket var fantastiskt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL