”Bättre chans än på länge”

HOCKEY

Daniel Sedin om Stanley Cup-drömmarna

CHICAGO. Han är medveten om att de bara vunnit en match mot Chicago ännu.

Men Daniel Sedin har ändå en känsla att av det kan vara dags för Vancouver att äntligen gå vidare från andra slutspelsomgången – och kanske ännu längre

– Det känns som att vi har den bästa chansen på några år nu, säger han inför nattens slutspelsdrama.

Det är så den bistra statistiken ser ut för Vancouver Canucks under de tio år bröderna Sedin vistats i klubben

De kvalificerat sig för slutspel de flesta säsongerna – men aldrig lyckats ta sig till andra omgången.

– Det har varit rätt frustrerande. Trots att vi haft riktigt bra lag några gånger, som när ”Macke” Näslund och Todd Bertuzzi ledde oss, har det känts som att vi inte kunnat ta det avgörande steget framåt, säger Daniel Sedin när vi träffar honom i United Center i Chicago inför rond två mellan Canucks och Blackhawks.

”Ett snäpp vassare”

Men i år kan British Columbias hjältar vara redo att det steget. Det fruktar till och med motståndarna

– Vi mötte dem ju i konferenssemi redan ifjol och jag tycker redan man kan känna att de blivit ett snäpp vassare. Det här blir en svår serie, säger småländske Chicago-backen Niklas Hjalmarsson.

Daniel Sedin instämmer.

– Det handlar inte så mycket om att vi blivit starkare eller tajtat till vårt försvar. Men vi är ett år äldre, har lärt oss mycket och spelar med ett helt annat självförtroende, säger han.

Lärpeng mot Chicago

– Framförallt lärde vi oss mycket av förlusten mot Chicago förra året. Jag tror inte vi kommer att begå den typ av misstag som kostade oss den serien.

Frågan är – kan Vancouver rentav gå hela vägen den här säsongen?

– Vi, om några, vet hur svårt det är att vinna i slutspelet. Så vägen dit är väldigt lång. Men vi har en bättre chans än på länge och man drömmer ju. Stanley Cup är det ultimata priset, det skulle vara större än allting vi varit med om, säger ”Danne”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL