I år är det deras tur att vinna

HOCKEY

Hedberg: Men mot mig hade Sedinarna ingen chans

Vancouver tog en förvånansvärt enkel seger i första matchen mot Chicago. Det kommer nog inte att bli lika lätt fortsättningsvis men jag hoppas och tror att det här blir Vancouvers år.

Jag hade nöjet att få chansen att spela i Vancouver, tyvärr bara en säsong. Trots att det var en av mina tyngsta säsonger spel­mässigt med mängder ?av skador och andra märkliga händelser så har jag bara glada minnen från det året.

Självklart så var det en fördel att vi var så många svenskar det året, Sedinarna, Näslund, Öhlund, Lindgren, Arvedsson och jag själv. Nu är det bara Danne och Henke kvar av det sköna gänget.

Tvillingarna och jag delar en hel del intressen och dom liksom jag själv älskar spel och andra lekar.

Vi spenderade många flygresor spelande det fantastiska sällskapsspelet ”På Spåret”.

Trots sin ringa ålder vid den tiden så var tvillingarna imponerande duktiga. Inte så att det räckte till att slå mig, men ändå...

Jag vill inte verka märkvärdig eller så men jag skrev i min första krönika att om Boston kan få tillbaka Marc

Savard till andra rundan så blir dom livsfarliga.

Den gode Savard lyckades komma tillbaka efter 24 matchers frånvaro och avgöra match 1 mot Philadelphia.

Hur länge orkar Halak att hålla emot? Jag läste något om hans facit när han får 40 eller fler skott mot sig, det var 10 vinster 0 förluster och 1 oavgjord.

Kanske kan vara något att tänka på för Pittsburgh. Att vara lite mer selektiva med sina avslut och inte hjälpa Halak att bygga upp sitt självförtroende med onödiga skott.

Detroit får det väldigt tufft att vända på den här serien tror jag.

Nu när Sharks har bevisat för sig själva att man kan lyckas i ett slutspel så är den mentala barriären bruten och dom kan spela ut. Inte behöva fundera på om det är sant som alla experter säger att dom inte vet hur man vinner i ett slutspel.

?

Atlantas nye GM Rick Dudley låter väldigt intresserad av Carl Kling­-berg, det verkar som att det kan bli flera svenskar i Georgia inom den närmsta tiden.

Jag gillar Leksands värvning av lillebror Enström. Enligt storebror Tobias så besitter Tommy samma kvaliteter som honom själv. Om det stämmer någorlunda så kommer publiken i Ejendals Arena att få njuta av följsam skridskoåkning, fina passningar och ett exceptionellt spelsinne.

Det kommer att behövas för att försöka fylla det stora tomrum som blir efter Oliver Ekman-Larssons flytt till NHL.

I dag var jag nere till Thrashers träningsanläggning och körde ett pass på löpbandet. Det var stängda dörrar till konferensrummet då alla scouter anlänt för att avlägga sina rapporter till GM Dudley som har en intressant sommar framför sig. Laget har bland annat 9 ”free agents” som dom ska ta beslut om ifall man vill behålla eller inte.

Ja, jag själv är en av dom så jag lämnade en ask med choklad och ett äpple utanför dörren...

Häromdagen spelade jag min tredje golfrunda sedan hockeysäsongen tog slut. Usch, jag blir bara sämre och sämre på golf. Jag tror att jag behöver nya klubbor. Jag vet att jag har varit ganska hyfsad förut för jag minns hur jag brukade spöa Sedinarna och

Öhlund ordentligt när jag bodde i Vancouver...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL