”Jag har aldrig varit med om att vi stått upp så bra”

HOCKEY

Erixon imponerad av den svenska insatsen i natt

Det blev förlust med 1–4 – men de svenska juniorkronorna tar mycket positivt med sig från gårdagens möte med Kanada.

– Jag har aldrig varit med om att vi stått upp så pass bra direkt, säger Tim Erixon som gör sitt tredje år i junior-VM.

Erixon fick kliva av med en skada – men lär vara tillbaka i morgon.

Foto: Tim Erixon.

I går fick småkronorna sitt första test inför stundande junior-VM. För tredje året i rad ställdes Sverige mot tuffast möjliga motstånd inför turneringen – mot Kanada på kanadensisk mark.

Alla tre gånger har det blivit förlust, men enligt Skellefteå AIK-backen Tim Erixon var gårdagens match den bästa insatsen.

– Vi gör en riktigt bra match. Det är första matchen på liten rink, vi hade tidsomställningen och så. Det var mycket positivt, sen finns det grejer som är sämre, vi tar lite onödiga utvisningar och så... Men jag tycker vi har spelövertaget stora delar av matchen.

Gick in respektlöst

– Jag har aldrig varit med om att vi står upp så pass bra. Så det är positivt, men det är ingen vinst och det finns fortfarande saker vi måste jobba på.

Vad var det du tycker ni gjorde så bra?

– Vi gick in helt respektlöst och körde på, fick bra press på deras backar och då fick vi bra tryck. Men sen finns det grejer som vi kan göra bättre.

Som?

– Gå rakare på mål och såna enkla grejer... Det tar vi inom laget.

Erixon fick kliva av matchen i den andra perioden. En full slashing träffade armen på Erixon. Ingen utvisning blev dömd, vilket fick Erixon att tydligt reagera med att förbannat kasta sin avhuggna klubba och uppgivet titta mot domarna.

"Solklar utvisning"

– Det känns som att det var några situationer domarna kunde ha blåst på, men det rann över lite för mig. Jag tyckte det var dags för en utvisning för dem.

– Han högg ju klubban över både klubban och armen, jag tyckte det var en solklar utvisning.

Trots att Erixon klev av matchen kan han förhoppningsvis vara med i morgon.

– Det är ingen större fara, han fick en smäll över armen och det gjorde djävulst ont när det hände. Så vi valde att ta av honom som en säkerhetsåtgärd, säger lagets sjukgymnast Thomas Carlsson.

Så han kan spela mot Schweiz i morgon?

– Det kan jag inte svara säkert på. Jag har inte behandlat honom än, säger Carlsson och meddelar samtidigt att han ska kika närmare på skadan i samband med lagets träning sent i kväll, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM