Renberg: Jag är rädd att min karriär är över

HOCKEY

Tvingades kliva av igen

MORA

Än en gång sitter Mikael Renberg, 32, deppig i omklädningsrummet.

Orsaken är den envisa lårskada han dragits med så länge.

- Jag blir rädd varje gång det hugger till, rädd att karriären är över, suckar han efter Luleås 5-4-seger mot Mora borta.

Foto: Snart slutspelat för Renberg?

I slutet av första perioden i segermatchen mot Mora klev han av. Då var det slut för den här gången. I varje accelerationsmoment högg det till i baksidan av låret.

- Det är samma skada som spökat hela tiden. Jag kände av den första gången under min premiärsäsong i Toronto för tre år sedan, och den hindrar mig fortfarande, säger han.

Att han är plågad, kanske mest psykiskt, märks.

- Att hela tiden åka berg- och dalbana i humöret, det är jävligt jobbigt. Ena veckan känns det bra, nästa vecka kan det vara helt omöjligt att använda explosiviteten på isen.

Spruta och vila

- Just nu vet jag inte hur det blir med fortsättningen av elitserien. Jag ska ha ett snack med läkarna och eventuellt prova att ta kortisonspruta med efterföljande vila, berättar han.

Det här var tredje eller fjärde matchen som han tvingats kliva av. Drygt tio matcher har känts okej. Där har ni facit så här långt.

- För varje gång som jag tvingas kliva av tvivlar jag mer och mer på att skadan ska läka. Men jag har inte givit upp.

Luleåledningen lider med Micke. Ändå tvingas den just nu ta sig en riktig funderare över hur och om man ska ersätta sin stjärnforward.

- Vi behöver en spelare av Renbergs kapacitet när serien går in i sitt slutskede, så är det bara, säger tränaren Micke Andersson.

Pelle Marklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM