Mållöst men inte färglöst i Jönköping

HOCKEY

God underhållning trots 0–0

HV 71 och Färjestad spelade 0–0 på lördagen. Trots resultatet var det god underhållning i fullsatta Kinnarps Arena.

– En välspelad och hård match, båda lagen hade bra lägen men målvakterna var fantastiska, konstaterade Färjestads Zdeno Chara efter matchen.

Nej, matchen var absolut inte tråkig trots att den blev mållös. Istället var det en av säsongens tuffaste och mest fartfyllda, inte minst de första 20 minuterna. Första perioden var den klart bästa i Kinnarps Arena denna säsong. Tempot avtog något i andra och tredje, men kampen varade hela matchen. Lagens båda tränare var överens om den goda spelkvalitén.

– En fantastisk hockeymatch, mycket bra tryck och många bra prestationer, sade HV:s tränare Pär Mårts.

– Riktigt bra fart, men möjligen lite väl mycket byta puck, tyckte Färjestads tränare Bengt-Åke Gustafsson.

Många chanser

Färjestads bästa chanser kom i powerplay i första perioden, men Stefan Liv gjorde ett par fantastiska räddningar. HV fick också spela en hel del powerplay, men det blev aldrig riktigt farligt.

– Vi spelade väldigt bra i boxplay, speciellt i början av matchen. Tyvärr var inte vårt powerplay lika bra, där borde vi gjort något mål på alla chanser, sade Zdeno Chara.

Matchen var slovaken Charas första i Kinnarps Arena. Med sina 206 centimeter blir han lätt något av en måltavla för både motståndare och publik. Den här matchen var het både på isen och på läktaren, och hemmapubliken gick igång allra mest när Pelle Gustafsson tacklade omkull Chara i inledningen. Slovakiske domaren Peter Jonak blåste dock flitigt i början av matchen, så de tuffaste tacklingarna uteblev mot slutet.

Gerber alert

HV:s bästa chanser var rena frilägen för Per-Åge Skröder och Pelle Gustafsson, men Martin Gerber i Färjestadsmålet var vaken.

I förlängningen hade Färjestads Marian Gaborik ett skott i ribban. Zdeno Chara och Jonathan Cheechoo gjorde sitt för underhållningen med ett litet slagsmål efter slutsignalen.

– Cheechoo slog mig med klubban, det är oacceptabelt och det ville jag visa, konstaterade Chara.

Målvakterna Liv och Gerber var matchens bästa spelare. I Färjestad var Zdeno Chara och Janne Grönvall också riktigt bra, medan HV:s bästa var Simon Skoog och Per-Åge Skröder.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM