Anders Lindbäck klar för Rögle

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Lindbäck tillbaka i Sverige och SHL.
Foto: Bildbyrån
Anders Lindbäck tillbaka i Sverige och SHL.

Anders Lindbäck är precis som Sportbladet tidigare avslöjat klar för Rögle.

Den NHL-meriterade målvakten spelar för tabelljumbon säsongen ut.

– Jag är övertygad att jag kan vara med och bidra till att det vänder, säger 28-åringen till klubbens hemsida.

Sportbladet kunde förra veckan avslöja att Rögle, som ligger sist i SHL, var nära att värva NHL-svensken Anders Lindbäck.

När Sportbladet i går pratade med 28-åringen, som tränade med Tre Kronor i Stockholm, bekräftade han de uppgifterna.

– Eftersom det är uppehåll i Sverige nu vore det en bra tid att göra klart med något här så att man kan komma in i det, sa han då.

”Kan bidra”

Och i dag presenterades den 198 centimeter långe keepern, med sex års NHL-spel bakom sig, till slut för Rögle som släppt in flest mål av alla i SHL.

– Bilden jag fått är att Rögle är ett ganska ungt och lovande lag men som haft otur med mycket skador. Det finns en uppsida när skadade spelare återvänder. Jag tror jag kan bidra en del och jag ser verkligen fram emot att få spela med Rögle och hjälpa dem resten av säsongen, säger Lindbäck till klubbens hemsida.

”Rutinerad och lugn”

28-åringen har skrivit ett säsongslångt kontrakt.

– När chansen dök upp att få hit Anders Lindbäck som är en av landets absolut bästa målvakter så såg vi en möjlighet att stärka upp laget inför andra halvan av serien då jakten av lagen ovanför oss i tabellen ska påbörjas. Det är en mycket rutinerad och lugn kille vi får in, säger sportchefen Anders Carlsson.

Publicerad: