Efter det här – Henke gör comeback?

Ny stark Raanta-insats – men hjälpte inte

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist satt i natt för fjärde matchen i rad i New York Rangers bås och såg Antti Raanta briljera.

Den här gången räckte det dock inte till seger, ett hungrigt Chicago vann med 2–1, och nu är frågan vem som startar i nästa match.

– Det har varit roligt spela några matcher i rad och få hjälpa killarna att ta lite poäng, säger Raanta.

Nej, det blev ingen tredje nolla på raken för finländaren som åtminstone tillfälligt konkurrerat ut Henrik Lundqvist i New York Rangers kasse – och ingen tredje raka seger.

Ettriga, aggressiva Chicago-spelare överlistade honom två gånger och det räckte, för det mål Jesper Fast klappade in på tennis i andra perioden, efter framspelning av landsmannen Oscar Lindberg, blev hemmalagets enda.

Men Antti Raanta var verkligen lysande igen, gjorde ett par riktigt avancerade räddningar och stoppade sammanlagt 24 skott.

– Jag tycker det såg ut ungefär som i förra matchen mot Chicago. Två lag som båda har bra offensiv och gillar att spela i hög fart utkämpade en riktig duell, säger Raanta när han möter media efteråt.

– Jag är nöjd med min insats, men läste lite fel när de satte sina puckar och efter baklängesmålet i slutet av andra blev det tufft för oss. Vi vet alla hur svåra Blackhawks är att spela mot när de har ledningen.

Gör Lundqvist comeback?

Men nu är frågan:

Får han stå även nästa match, borta mot Dallas natten till fredag – eller gör en revanschlysten Henrik Lundqvist comeback efter sin rekordlånga petning då?

Coachen Alain Vigneault gav inget besked i natt, men kommer troligen göra det efter onsdagens träning.

Antti Raanta verkar glad i vilket fall.

– Det har varit roligt spela några matcher i rad och få hjälpa killarna att ta lite poäng, säger han.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.

Foto: AP
Ryan Hartman stoppas av Anti Raanta.
ARTIKELN HANDLAR OM