Brynäs körde över Frölunda

HOCKEY

GÖTEBORG. Tajt, tajt defensiv.

De nya tränardirektiven gav resultat för Brynäs.

– Det här betyder jättemycket för självförtroendet, säger Simon Bertilsson efter 4-0 mot Frölunda.

Det var ett rejält puckinnehav för Frölunda, men när matchen i Scandinavium var över stod det ändå 0-4 på varenda resultattavla i hela arenan. En fröjd för krislaget Brynäs, som gått från SM-final i våras till jumboplats i höst. Nya tränarkonstellationen Tommy Sjödin och Janne Larsson tryckte på tålamod och hårt jobb - och det gav resultat.

– Det är ju så här vi måste spela. Spela tajt i egen zon och ha tålamod. De har mycket puck i vår zon, men på utsidan. De kommer inte in framför mål, det gäller att vi har det tålamodet så man inte tröttnar och går bort sig, säger Simon Bertilsson.

Hur har de senaste veckorna varit?

– Tråkiga så klart. Vi känner ändå att vi har en bra grupp och har spelar som visar hur vi ska spela och agera. Men det har varit tråkigt som fan när vi spelat som vi gjort.

Vad betyder den här segern för er?

– Jättemycket. 4-0 borta mot Frölunda, det är klart att det ger en rejäl boost. Det har varit lite ner, pucken har studsat lite som den vill. Men nu gäller det att fortsätta så här. Det går inte att tro på något annat till nästa match, vi måste fortsätta spela med det tålamodet vi har i dag.

”Skäller gör de inte...”

Brynäs ersatte hårdnypade Thomas ”Bulan” Berglund med Roger Melin, som har en mjukare framtoning. Det har sagts vara Brynäs problem.

Så skäller Sjödin och Larsson på er mer nu?

– Skäller gör de inte, men… Vad ska jag säga? Roger är inte här nu, det är de två som kör nu och vi har fullt förtroende för dem.

Utöver det tajtare försvarsspelet, vad mer har ni ändrat på sen tränarbytet?

– Jag vet inte riktigt. Det är väl mer tålamodet i spelet. Att man inte ska dra iväg på några egna utflykter och chansa i backcheck. Vi spelar mer som ett lag nu.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM