Krisen total i Brynäs – nollades och sist i tabellen

HOCKEY

Brynäs nollades av Mora och är sist (!) i tabellen.

Då samlades fansen intill spelargången och vädrade sitt missnöje med lagets spel.

– De måste få visa frustration, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

I våras var Brynäs ett ynka mål från SM-guldet.

Nu, ungefär sex månader senare, är det helt andra tongångar i Gävle.

Efter en svag säsongsstart valde klubbledningen nyligen att sparka tränaren Roger Melin och laget fick en omedelbar effekt genom att vinna borta mot Skellefteå redan dagen därpå.

Men den effekten var bara tillfällig.

Nu har Brynäs radat upp två blytunga hemmaförluster mot bottenkollegorna. 4–5 mot Rögle i torsdags och 0–2 mot Mora i kväll.

– Vi pratar mycket om tålamod i båset, att målen kommer om vi skapar så här många lägen. Det är klart att det är frustrerande när utdelningen inte kommer, säger Jacob Blomqvist.

Buades ut

Gävlelaget hade ett spelövertag i första perioden, skapade flera heta lägen, men i mellanakten tog Mora över allt mer och när Robin Johansson lämnats helt obevakad i slottet stod det 0–1 på tavlan.

Spridda burop hördes redan efter två perioder.

Och efter slutsignalen var hemmapubliken inte nådig.

Stora delar av hemmaklacken gick ner intill spelargången, buade och vädrade sitt missnöje, när Brynässpelarna när de lämnade isen som sämst i SHL just nu.

Förlusten, som skrevs till 0–2, innebär att laget ligger sist i tabellen.

– Kul att de (fansen) kommer hit, att det är mycket folk på läktaren. Sedan är fansen engagerade. De skriker och stöttar. Då måste de få ut frustrationen ibland också. Det är inget jag lägger energi på, säger Blomqvist om fansens agerande efter slutsignalen.

”Bara att kriga på”

Det är, förutom efter första omgången 2014/15, första gången sedan 1 oktober 2009 som Brynäs är sist i SHL-tabellen, skriver hockeystatistikern Tomas Videkling på Twitter.

– Vi får vara griniga, arga och förbannade i dag och komma tillbaka, glada igen, i morgon, säger Blomqvist.

Hur är självförtroendet i laget nu?

– Vi kollar alltid prestationen först. Sedan är det svårt att se positiva saker efter en tung förlust på hemmaplan. Det är otroligt tungt och har absolut satt sig på psyket. Vi försöker att vända och vrida på varje sten, det är bara att kriga på.

Hur förvånad är du att ni – med i stort sett samma trupp – har gått från SM-final till sist i tabellen?

– Det är klart att vi kom in med en annan vision innan den här säsongen, hur vi skulle starta och hur vi skulle pumpa på med revanschlusta från i våras.

– Men nu har vi börjat dåligt, men ska försöka blicka framåt. Det går upp och ner. Nu är vi nere, men det är bara att köra på och vara positiv i eländet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF

Mora IK