Brynäs CHL-besked efter fula tacklingen

avFilip Durefelt

HOCKEY

Brynäs hotade med att dra sig ur CHL efter Thomas Larkins straff.

I dag meddelar klubben att man trots allt fortsätter i turneringen.

”Även om vi inte är överens om längden på avstängningen är vi tillfreds med hur CHL har tagit till sig våra synpunkter”, skriver Brynäs.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Daniel Paille tacklades mycket fult av Thomas Larkin när Brynäs mötte tyska laget Adler Mannheim i Champions Hockey League för en dryg vecka sedan.

Paille drabbades av hjärnskakning och CHL valde att stänga av Larkin fyra matcher – ett straff som blev verkningslöst då Mannheim åkte ur turneringen.

Brynäs rasade över straffet som de tyckte var alldeles för milt, och de hotade med att dra sig ur hela CHL.

Men under onsdagen meddelade klubben att så inte blir fallet.

”Även om vi inte är överens om längden på avstängningen i CHL är vi tillfreds med hur CHL har tagit till sig våra synpunkter, främst kring hur lagen har olika förutsättningar sett till vilket landsförbund man tillhör. CHL har intygat att arbetet redan är påbörjat och vi ser fram emot att se resultatet av det”, skriver Brynäs i ett pressmeddelande.

Kan ändra reglerna

Martin Baumann, vd för Champions Hockey League, menar att man kan komma att ändra regelverket så att avstängningar i CHL även gäller i det inhemska ligaspelet framöver.

– Sverige är just nu det enda landet som har ett tydligt regelverk som gäller både ligaspel och internationella turneringar när en spelare blir avstängd. Vi kommer att inleda diskussioner med hög prioriterat med de inhemska ligorna och uppmuntra dem att försöka lösa den här "buggen i systemet”. CHL kommer att göra sitt bästa för att starta en diskussion och få upp det här viktiga ämnet på agendan i europeisk ishockey, inte bara för att utveckla sporten utan även för spelarnas säkerhet, säger Baumann.

ARTIKELN HANDLAR OM