Rasar mot Brynässtjärnan: ”Faller ihop”

Slår tillbaka: ”Spottade blod”

GÄVLE. Rhett Rakhshani drog på sig ett matchstraff efter bara fyra minuter.

Då skickade Brynäs in tre raka mål under efterföljande powerplay och avgjorde mer eller mindre matchen:

– Jag är fruktansvärt irriterad över den situationen, för jag tycker att Greg (Scott) förstärker, säger djurgårdstränare Robert Ohlsson.

Greg Scott gjorde comeback i Brynäs efter ett par månaders frånvaro för en knäskada. Kanadensaren hamnade direkt i fokus genom att göra två mål i 6–1-segern och dessutom vara inblandad i det matchstraff som blev en stor snackis. 

Djurgården kom till Gävle utan en del tunga forwardsnamn. Dick Axelsson, Alexander Holtz och William Eklund saknades.

Stockholmarna fick också en minst sagt tuff inledning mot Brynäs. Redan efter 4.18 drog Rhett Rakhshani på sig ett matchstraff för en tackling i ryggen på comebackande Greg Scott. 

Brynäs fick powerplay fem minuter och utnyttjande det på bästa sätt. Gävlelaget skickade in tre mål på 1.39 och fick en drömstart på matchen.

Nicklas Danielsson sköt ledningsmålet i tom bur, elegant framspelad av Anton Rödin. Sedan rakade Linus Ölund in en retur innan den tacklade Greg Scott fullbordade Brynäs perfekta powerplay.

Bara Luleå har gjort fler mål

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var inte alls lika nöjd med matchstraffet.

– Jag är fruktansvärt irriterad över den situationen för jag tycker att Greg förstärker den. Marcus (Linde, domaren) blir lurad. Det är jag jävligt irriterad över, säger Robert Ohlsson som även antydde att Greg Scott både förstärkte händelsen och agerade ohederligt:

– Jag tycker han lurar domarna. Han gör det ganska bra, ställer sig vid sargen med ryggen mot och tittar när Rhett kommer. Rhett slår ner på farten och ger honom en arm. Vad händer då? En förstärkande situation. Där tycker jag han lurar Marcus och Morgan (Johansson).

Ett uttalande som fick Greg Scott att reagera:

– Det är i så fall första gången under min karriär som någon kallar mig ohederlig. Jag spottade ut blod, tror du jag ville slå mitt ansikte där? Han får tycka vad han vill.

Om situationen som ledde till matchstraffet säger Scott:

– Det är hockey och det är vad det är. Jag gjorde illa ansiktet i sargkanten, men det är sånt som händer. Rhett är inte en sån spelare och jag är inte en spelare som förstärker situationer.

Enligt twitterkontot @domarna.se är det bara Luleå som har gjort fler mål i ett numerärt överläge under 2000-talet. I en match mot Växjö 2017 gjorde norrbottningarna fyra mål och vände 1–3 till 5–3.

Greg Scott strödde extra salt i djurgårdssåret när han efter Djurgårdens reducering till 1–4 gjorde sitt andra mål i matchen.

Rhett Rakhshni fick matchstraff mot Brynäs.
Rhett Rakhshni fick matchstraff mot Brynäs.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN