Brödernas kritik mot Garpenlöv

Kempe: ”Konstigt att vi splittrades”

Pressad efter VM-fiaskot.

Nu får Johan Garpenlöv även kritik – från spelarhåll.

– Vi fick ingen förklaring, säger Adrian Kempe till Radiosporten om att han och Mario splittrades.

Hockey-VM 2021 blev ett svenskt praktfiasko.

För första gången på 36 år misslyckades Tre Kronor med att ta sig till kvartsfinal.

Efter den avgörande förlusten mot Ryssland var lagkapten Henrik Tömmernes och NHL-stjärnan Victor Olofsson överens om att det var de två första matcherna (förluster mot Danmark och Belarus) som förstörde.

De lade ingen skuld på Johan Garpenlöv.

Men nu riktas för första gången öppen kritik mot förbundskaptenen från spelarhåll.

”Konstigt”

Bröderna Adrian och Mario Kempe vädrar i en intervju med Radiosporten stor besvikelse mot att de splittrades mitt under mästerskapet och säger också att de är missnöjda med kommunikationen från Garpenlöv.

– Jag tycker att vi spelade bra när vi spelade ihop. Någon av oss gjorde antingen mål eller poäng i varje match. Vi fick liksom ingen förklaring till varför de splittrade på oss, så det var lite konstigt. Det var väl en period (mot Slovakien) som kanske inte var den bästa, men jag tycker inte man behöver flytta runt på namn bara för att man har en period som inte är bra, säger Adrian.

Mario fyller i:

– Jag blev bortplockad från den kedjan efter första perioden mot Slovakien. Då frågade jag varför och fick till svar att det ”behövdes en förändring”. Det var det enda. Jag kan bara prata för mig själv, men det var ett av mina stoltaste ögonblick, att få spela ihop med Adrian i ett VM. Man spelade på just den energin och jag tycker att vi gjorde det bra, säger han.

”Kan inte ändra på det”

På en presskonferens under tisdagen bemötte Johan Garpenlöv kritiken så här:

– Det finns säkert alltid saker man hade kunnat kommunicera bättre under resans gång. Om de (Kempe-bröderna) känner så, så känner de så. Vi kan inte ändra på det nu. Vi tycker att vi gjorde det vi behövde göra i den situationen, sa ”Garpen”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!