Tampa Bay har kvitterat mot Rangers

TAMPA. Regerande mästarna är på väg mot Klippiga bergen och en slutgiltig uppgörelse med Colorado.

Kanske.

De slog i alla fall ett urlakat New York Rangers hemma i Tampa i natt och har tagit ett till synes stadigt grepp om den östra konferensfinalen.

– Men vi måste fortfarande slå dem i New York och det blir inte lätt, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 4-1-segern.

Ja, Tampa By Lightning såg ”bara” till att kvittera matchserien i Amalie Arena och New York Rangers har fortfarande hemmaplansfördel i det bäst-av-tre-drama som följer nu.

Men det kändes verkligen som att hela östra konferensfinalen vändes till regerande mästarnas fördel i den tryckande värmen i västra Florida.

Mästarna varvat upp

– Ja, jag tycker vi vi spelade riktigt bra ikväll. Det kändes som vi hade bra kontroll på händelserna, säger Victor Hedman och rättar till sin eleganta Panama-hatt när vi träffar honom utanför omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Vi fick kanske inte väg lika mycket skott som tidigare, men såg mestadels till att hålla dem på utsidan. De fick inte många lägen förrän de lyckades göra ett mål på slutet , när de var desperata och dessutom spelade sex mot fyra. 

Din lagkapten, Steven Stamkos, sa nyss att det är nu det verkligt svåra börjar, med en en bäst-av-tre-serie inklusive två bortamatcher för er. Håller du med?

– Ja, så är det ju. Vi måste ta en match där uppe och det blir inte lätt. Det är absolut en utmaning, de är starka hemma. Men om vi gör det vi ska och spelar som ikväll är vi svåra att slå oavsett var vi spelar. Så jag gillar ändå våra chanser.

Du har inte börjat tänka på Colorado ännu?

– Nej, nej, nej, nej!

Det får man inte ens nämna?

– Du får nämna det, men du får inget svar

Rangers, å sin sida, formligen vibrerade av självtillit efter de två inledande segrarna, men togs ner på jorden under Florida-besöket. De hade mycket svårt att erövra nödvändigt svängrum mot sin extremt disciplinerade motståndare i natt och skapade egentligen inte en enda avancerad målchans förrän den nämnda forceringen på slutet, då Artemi Panarin till sist alltså lyckades spräcka Andrei Vasilevskijs nolla.

– Men vi har inte förlorat vårt självförtroende, insisterar just Panarin.

– Det är förstås synd att vi inte lyckades utnyttja chansen vi hade här, men man kan inte bli nedslagen för det. Om något tror jag att de här förlusterna gör oss argare och hungrigare.

Nästa match i serien, den femte, spelas på Madison Square Garden i New York natten till fredag.


Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!