Philadelphia Flyers förlorade nionde raka i natt

NEW YORK. Det blev ingen omedelbar Mike Yeo-effekt i Philadelphia.

Flyers förlorade nionde raka i natt – med 7-4 hemma mot Colorado.

– Jag förväntade mig inte att komma hit och knäppa med fingrarna och så skulle allt plötsligt vara bra igen. Men jag såg lovande saker, säger coachen Mike Yeo.

Under måndagsförmiddagen, lokal tid, kom beskedet att Flyers sparkat coachen Alain Vigneault – och bara några timmar senare stod hans kompis Mike Yeo i båset för att ratta laget under en hemmamatch mot Colorado.

Det gick sådär. Flyers gjorde visserligen fyra mål, men de släppte också in sju och inkasserade sålunda en nionde raka förlust.

– Vi gjorde mycket bra saker ikväll men sköt oss själva i foten lite för många gånger, säger Yeo på presskonferensen efteråt.

Deppigt i Flyers
Deppigt i Flyers

– Jag förväntade mig inte att komma hit och knäppa med fingrarna och så skulle allt plötsligt vara bra igen. Men som sagt, jag såg lovande saker.

En som föreföll revitaliserad av coachbytet var svenske Oskar Lindblom. Han fick en större roll än haft på ett tag och gjorde i slutet av första perioden sitt första mål för säsongen.

– Oskar har haft litet motigt på slutet, men till skillnad från ifjol är det mentalt i år. Så jag ville ge honom en chans att komma igång och jag är så glad att han fick göra det målet, säger Yeo.

Gabriel Landeskog stod för ett av Colorados mål.

En annan svensk som gjorde sitt första mål för säsongen i natt var Carl Hagelin.

I början av andra perioden i Washingtons hemmamöte med Anaheim var han siste man på pucken efter en fin klapp-klapp-sekvens med Lars Eller och TJ Oshie.

Då tackar han Alex Ovetjkin.

– Ovetjkin visste redan igår att jag skulle göra mål idag. Han fick en Bobblehead-docka av mig och den dockan berättade det för honom och i morse fick jag veta. Man måste lyssna på ”the little guy”, säger ”Hagge” med ett flin.

Matchen vann Capitals till slut med 4-3 – efter straffavgörande.

Rickard Rakell hade en assist för Ducks.

Straffar blev det även mellan New Jersey och Ottawa i Newark – och där drog Senators längsta strået. De vann med 3-2.

Jesper Bratt noterades för ytterligare en assist för Devils och Anton Forsberg stoppade 22 skott i gästernas kasse.

Efter några lyckade insatser runt månadsskiftet åkte Seattle på en riktigt svidande propp mot Pittsburgh hemma i Climate Pledge Arena i natt.

6-1 vann gästerna med, och Kraken-coachen Dave Hakstol är inte glad efteråt.

– Vi har väldigt mycket att prata om efter den här insatsen, morrar han.

Marcus Pettersson assisterade till ett av pingvinernas mål – och assist hade också Alex Wennberg på hemmalagets tröstmål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!