IF Björklöven

Tidigare idrottsledare åtalad för hot mot personer i Björklöven

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

En tidigare ledare i en svensk elitklubb i ishockey är åtalad för två fall av olaga hot.

Hoten skrevs på ett nätforum efter att Daniel Rahimi och Alexander Hellström i Björklöven tacklat spelare i Timrå.

Målsägande är Björklöven-tränaren Hans Wallson samt de båda spelarna.

Den åtalade medger att han har skrivit inläggen, men förnekar brott.

Han hävdar att det är skrivet i affekt, att han är feltolkad och att han är ångerfull.

På nätforumet skrev han: ”Jag säger det här på fullt allvar, Hellström, Rahimi och Wallson skall vara glada att jag inte är uppe i och ser matchen på plats. Jag vet jag hur man överlever Rysk maffian och annat patrask, sådan lust att ringa in lite lösningsorienterade personer för ett hembesök. Vårdslöst behöver man inga kunskaper för att spela, att gå in för at skada spelare såsom Rahimi och Hellström gör ska komma med konsekvenser och att Wallson står och tillåter det är inget annat än ett tyst medgivande. Heads upp på dem.”

Förbundet har anmält

Polisanmälan mot den tidigare idrottsledaren kommer från Svenska Ishockeyförbundet.

Assistentåklagare Anna Wärvik skriver i stämningsansökan: ”Hotet var sådant att Daniel Rahimi, Hans Wallson och Alexander Hellström kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.”

Brottet ska ha ägt rum den 19 april i samband med att Timrå vann hemma med 7–0 i den andra kvalmatchen mot Björklöven.

Daniel Rahimi stängdes av i fyra matcher för kneeing och Alexander Hellström i tre matcher för checking to the head efter matchen.

Hans Wallson och Daniel Rahimi yrkar på 5000 kronor vardera i skadestånd genom åklagaren, medan Alexander Hellström inte har något anspråk.

Två hotfulla inlägg

”X har hotat att skada eller döda Hans Wallson”, står det vidare i stämningsansökan.

På morgonen efter matchen skrev också den tidigare ishockeyledaren: ”Fy fan blev inte mycket sömn inatt. kan inte släppa den där Hellström. Såg ju matchserien mellan Björklöven- BK Karlskoga han spelar verkligen vårdslöst och helt utan respekt för motståndarna. Han borde faktiskt inte ens fått chansen att tackla Reinhardt i finalmatchen 2 om domarna i den sista semifinalmatchen dömt ut ett matchstraff för hans tackling på BK Karlskogas Lilja. Han borde såldes varit avstängd egentligen, så dåligt att klockorna stannar. Wallson skulle jag inte tveka att släcka, vid första bästa om tillfälle ges, det är ju uppenbart att han tycker att alla tillbud stående medel är tillåtna. Om det var en eller två gånger som det såg ut såhär men det är ju mer regel än undantag, då får man ju anta att det är sanktionerat och legitimt från tränarna att spela såhär. Två matcher spelades och tre spelare borta redan. Jonathan Carlsson, Sebastian och Reinhardt. Inget bra facit för Sveriges mest underhållande liga.”

Rädsla för sonen

Hans Wallson har berättat i förhör att han blir förbannad över hur vissa personer uttrycker sig och han blir rädd för sin egen säkerhet, men framförallt för familjen.

Han är orolig för att sonen ska drabbas för något och det svåra är att inte veta vem personen som är bakom de här inläggen.

I förundersökningen har det tagits med ett 40-tal inlägg på nätforumet från den misstänkte.

Timrå vann finalen i Hockeyallsvenskan mot Björklöven med totalt 4–1 i matcher och gick upp i SHL.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Hans Wallson och Daniel Rahimi har polisanmält dödshot

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IF Björklöven

Timrå IK

Hockeyallsvenskan

Ishockey