Officiellt: Malmö sparkar Joakim Fagervall

Uppdaterad 2022-01-18 | Publicerad 2022-01-17

Två raka förluster mot Oskarshamn och Timrå.

Då väljer Malmö Redhawks att sparka tränaren Joakim Fagervall – och ersättaren kan bli Tomas Mitell:

– Jag har pratat med Tomas några gånger, det har jag gjort., berättar klubbdirektör Patrik Sylvegård.

Följ ämnen i artikeln

Malmö Redhawks har haft en jobbig säsong, och återfinns på en tolfteplats i SHL-tabellen efter 32 spelade omgångar.

Tränaren Joakim Fagervall har varit på posten i drygt två säsonger – men nu är det nog. Malmö gick på måndagskvällen ut med att man sparkar 53-åringen.

– Det var jag som gav honom beskedet. Vi sågs i arenan och jag skjutsade hem Jocke efteråt. Det var en tuff tuff situation, och det var en tår i ögat hos oss båda. Känns som ett misslyckande för oss båda. Jocke sa att det värsta är inte att få sparken, det värsta är att inte vinna matcher, berättar Patrik Sylvegård.

Fagervall, som tidigare tränat bland annat Björklöven, Luleå och Västerås, skrev så sent som i november på en kontraktsförlängning.

– Vi känner att vi behöver göra någonting, men det är många fler, spelare, jag och andra som behöver ta ett ansvar. Det känns som ett misslyckande för oss alla. Jocke är en jäkla bra kille och tränare. Sorgset. Hade varit lättare om han var en idiot, säger Sylvegård.

Har pratat med Tomas Mitell

Men sladdandet i tabellen omöjliggjorde en fortsättning.

– Det har varit en ganska lång process, där jag har stått emot ganska länge, men till slut går det inte. Beslutet togs på ett styrelsemöte i dag, vi kunde kanske ha väntat någon dag, men kände att det var bättre att ta det direkt. Det går ut på att vinna och det har vi inte gjort tillräckligt mycket. 

Tomas Kollar, assisterande tränare, kommer att ta över som huvudtränare tills vidare. Både Sydsvenskan och Kvällsposten har lanserat Tomas Mitell som en het kandidat att ta över.

Patrik Sylvegård säger så här om Mitell:

– Han är ett intressant namn, det finns några namn, säger Sylvegård om Mitell som tidigare under säsongen fick sparken som assisterande tränare i Chicago Blackhawks.

Har du haft kontakt med Mitell?

– Jag har pratat med Tomas några gånger, det har jag gjort.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!