Kaptenens attack mot supportrarna

Publicerad 2022-10-12

Luleåspelaren Erik Gustafsson är bestört över det hot och den kritik Isac Brännström mottagit.

Nu går lagkaptenen till attack mot klubbens fans.

– Ska man supporta Luleå Hockey på det här sättet – då behöver vi det inte, säger han till NSD.

Tidigare i veckan kunde Sportbladet avslöja att Luleås poängbästa forward, Isac Brännström, är överens om ett treårskontrakt med HV71 till nästa säsong.

I tisdags gick klubben själva ut och berättade att en person ska ha betett sig på ett hotfullt sätt utanför spelarens hem, där hans gravida flickvän befann sig, medan han själv befann sig på träning.

– Jag blev så klart orolig över att någon tar sig friheten att göra så. Min flickvän blev rädd och orolig. Det är inte någonting man tror ska hända, och det borde inte hända. Det är verkligen långt över gränsen för vad man ska behöva ta, sade Brännström till Sportbladet igår.

Lagkaptenen Erik Gustafsson.

”Jag är så besviken”

Luleås backklippa Erik Gustafsson är minst sagt upprörd över det inträffade. I en intervju med Norrländska Socialdemokraten går lagkaptenen till hård attack mot klubbens supportrar.

– Helt ärligt förstår jag ingenting av sådana här reaktioner. Det är så här "businessen" är inom hockeyn och jag tycker det är ett föraktfullt beteende att hålla på på det sättet. Vi är människor också och har våra liv vid sidan av hockeyn och det finns en massa saker som spelar in vad som händer. De som gör så här ska skämmas, säger han till tidningen.

Vidare berättar Gustafsson att tidiga övergångar så som Brännströms sker ”hela tiden” inom ishockeyn.

– Bara för att man skriver på för en klubb, vilken det än är, så innebär det inte att man ska behöva spela för den klubben resten av livet. Jag är så besviken, det är bedrövligt av våra fans. Ska man supporta Luleå Hockey på det här sättet – då behöver vi det inte.

Följ ämnen i artikeln