Malmö Redhawks gör brakförlust

Uppdaterad 2023-06-11 | Publicerad 2023-06-10

Malmö hade en tuff sportslig säsong 2022–2023.

Och den ekonomiska säsongen var ännu tuffare.

Koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

– Vi har fått en första avstämning från Ishockeyförbundet, fått lite standard frågor och att jag är så säker man kan vara på att vi kommer att bli licens-godkända, säger ordförande Mats Larsson.

Följ ämnen

Juni är en tid där hockeyklubbarna lägger försäsongsgrunden för kommande säsong och även en period där man genomför årsmöte samt presenterar bokslutet.

Så även för Malmö Redhawks.

Och klubben gör ett stort negativt resultat på hela 19,9 miljoner kronor och det är ovanligt för en SHL-klubb eftersom ligabidraget är så omfattande numera.

Tappat åskådare

Mats Larsson förklarar resultatet i en intervju på Redhawks hemsida:

– Vi har haft ökade kostnader för resor och den har varit kraftig. Vi har flera representationslag som reser mycket. Vi har även tappat intäkter, men det hade vi förväntat oss. En del av våra mindre sponsorer har dragit ned på grund av det osäkra omvärldsläget.

– Vi har även tappat på marginalåskådarna som går tre fyra gånger per år. Våra trogna fans har vi inte tappat på, förklarar han resultatet.

Malmös ordförande Mats Larsson

Lånat av privatpersoner

Malmö har fått signaler under säsongen om det kraftfulla negativa resultatet och tidigt satt in en åtgärdsplan.

– Vi har haft ett specialmöte om läget och vi har genomfört en nyemission. Den gav strax under sju miljoner kronor, säger Mats Larsson och tillägger:

– Vi har även gjort en liknande lösning som 2017 och har byggt en kapitalfond där företag och privatpersoner har lånat in pengar, mot ränta. Vi har lånat in 15 miljoner kronor och därigenom tryggat vårt egna kapital och vår ekonomi i och med det här.

– Vi har klarat det egna kapitalet som är satt till 5% (där Malmö har 7%). Vi är dock säkra på att vi klarar licensen i stort.