”Drömt om detta – känns det onekligen rätt coolt”

Publicerad 2018-05-21

LAS VEGAS. Det var inte precis vad han hade förväntat sig när han plockades av Vegas Golden Knights i expansionsdraften förra sommaren.

Men elva månader senare är William ”Wild Bill”  Karlsson klar för Stanley Cup-final.

– Det har jag drömt om så länge jag kan minnas och när vi nu är här känns det onekligen rätt coolt, säger den store svenske stjärnan på Strippen till Sportbladet efter den avgörande 2-1-segern mot Winnipeg.

Det skulle inte kunna hända – men hände ändå.

Vegas Golden Knights slog mäktiga Winnipeg Jets för fjärde gången i rad under söndagens matiné i MTS Bell Place – den här gången med knappa 2-1.

Därmed sopar de, sanslöst överraskande hem, den västra konferensfinalen med sammanlagt 4-1.

– Ja, det känns ju inte dumt, men jag tycker vi förtjänar att vinna, säger William Karlsson när vi når honom efter prisceremonin på isen då Western Conference-bucklan Clarence S. Campbell Trophy delades ut.

– Det blev en lite tokig inledning på första matchen, men därefter har vi stått för en väldig bra serie, varit tajta defensivt och satt puckarna när vi fått chansen.

Och nu blir det alltså Stanley Cup-final på Strippen – med Golden Knights i ena ringhörnan och antingen Tampa Bay Lightning eller Washington Capitals i den andra.

Det hade ingen  – absolut ingen – kunnat föreställa sig.

Inte spelarna själva heller.

– Nej, det vågade man ju inte precis tro på innan ”sässen”, fortsätter ”Wild Bill”.

– Men här är vi. Det har jag drömt om så länge jan kan minnas, så det känns onekligen rätt coolt just nu.

Det tycker de redan febriga fansen hemma i Nevada-öknen också.

”Det ska bli skönt att flyga dit nu”

Den hysteri som redan hunnit utbryta i det neondränkta spelmekkat lär växa till en skenande karneval efter den fullbordade monsterskrällen.

– Ja, nu är det nog roligt  i Vegas. Det ska bli skönt att flyga dit nu när vi är klara här. Jag kan tänka mig sämre flighter än den här, myser William. 

– Samtidigt är vi såklart inte nöjda med att ha klarat av Winnipeg. När vi nu tagit oss ända hit vill vi ju vinna Stanley Cup-finalen också. 

När den börjar, och vem riddarna får möta, är inte klart än nu.

Om Tampa vinner den match sex i den östra konferensfinalen mot Washington kommande natt är även de klara. Annars blir det en Game natten till torsdag.