Tillbaka i ödesmatchen

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

TIMRÅ. Ödesmatch mot Timrå.

Då får AIK tillbaka Ratislav Pavlikovsky och Kent McDonell.

Vilket betyder att bröderna Ahlström och Johan Andersson petas.

Kent McDonell, 31, har inte spelat sedan den 31 januari då han tvingades utgå mot Färjestad med ljumskproblem. Till morgondagens viktiga match mot Timrå är kanadensaren tillbaka i truppen.

– Han är en målskytt och det är bra att han kommer in i laget. Han har sett bra ut på träning, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.

Toppar interna poängligan

McDonell har på 35 matcher gjort 23 poäng (9+14). Med det toppar han den interna poängligan tillsammans med Oscar Steen.

Ratislav Pavlikovsky, 33, har tillfrisknat från sin sjukdom och är även han tillbaka mot Timrå. AIK-ledningen väljer att spela Pavlikovsky och McDonell tillsammans med Richard Zednik.

– Vi förväntar oss att de ska göra ett bra jobb och hjälpa oss att ta tre poäng, säger Persson.

”Två hungriga spelare”

Johannes Salmonsson tar Zedniks plats bredvid Daniel Bång och Christian Sandberg.

I och med att AIK får tillbaka två spelare betyder det att någon annan måste stå utanför laget. Mot Timrå petas därför bröderna, Oscar och Victor, Ahlström samt Johan Andersson, som ligger trea i lagets interna skytteliga.

– Vi har tre forwards för mycket och nu när vi får in två hungriga spelare kändes det rätt att på det här sättet denna gång. Sedan får vi se hur det blir till nästa match, säger Gunnar Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM