Nytt hopp för Ritola

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-10

Svenske NHL-doldisen Mattias Ritola fruktade att hans NHL-karriär skulle ta slut.

Men Tampa Bay-forwarden är hoppfull sedan han fått bukt med öronproblemen.

– Vi har gjort stora framsteg och börjar få kontroll på det, säger han.

Ritola är döv på vänster öra och drabbades av Ménières sjukdom i det högra, med yrsel, ringningar och obalans som följd.

– Jag har provat med mediciner och tagit blodtester som jag får svar på den här veckan. Det har fungerat bra med de tabletter jag har tagit och de senaste tre veckorna har jag verkligen gjort framsteg.

Han har spelat fem matcher efter comebacken och gjorde sin första poäng i söndags mot New Jersey. Så sent som i mitten av december fruktade Ritola att NHL-karriären skulle ta slut.

– Några läkare sade att det var farligt för mig att flyga och att jag kunde förlora hörseln. Men efter att vi hade pratat med svenska läkare och med fler amerikanska fick jag veta att det inte var någon fara. Jag tar medicin före flygresorna och har öronproppar som hjälper mot trycket. Det känns jättebra. Det går inte att vara här om man inte kan flyga, säger Ritola som är från Borlänge.

Efter tre säsonger nästan uteslutande i Detroits farmarlag Grand Rapids hamnade han i Tampa Bay i början av oktober och har gjort sex poäng, två mål och fyra assist, på 22 matcher.

Göran Sundberg/TT

Följ ämnen i artikeln