”Det är viktigt att vi hjälps åt”

HOCKEY

Ny förlust för Färjestad – trots förstärkning på läktaren

LINKÖPING. Färjestad är ett lag i kris.

Fem personer i klubbledningen åkte i går till Linköping för att stötta laget – det hjälpte inte.

– Nu är det viktigt att alla hjälps åt och bidrar på sitt sätt, säger sportchef Thomas Rundqvist.

Foto: På plats Utvecklingsansvarige Bo ”Kulon” Lennartsson (stående), klubbdirektör Håkan Loob och ordförande Sture Emanuelsson ingick i delegationen som satt på läktaren under matchen mot LHC för att stötta och försöka hitta en lösning på Färjestads oförklarliga formsvacka.

Efter tio omgångar har Färjestad fortfarande inte tagit någon trepoängare. De regerande mästarna är bara ett enda mål ifrån jumboplatsen. I går mot LHC hade laget extra stöd på läktaren i form av Håkan Loob (klubbdirektör), Thomas Rundqvist (sportchef), Bo ”Kulon” Lennartsson (utvecklingsansvarig) samt två styrelsemedlemmar.

– I den situation vi är i är det viktigt att alla hjälps åt och bidrar på sitt sätt, säger Rundqvist.

På vilket sätt kan ni hjälpa laget?

– Vi är mest här för att stötta laget. Och från där vi sitter ser man det lite annorlunda. Vi kan komma med tips på olika saker. Jag är alltid ner i pauserna, inte påstridig på något sätt. Men jag kanske har sett något som tränarna inte sett, eller kanske de undrar över någonting.

”Hoppet tändes igen”

Trots 0–1-förlusten är Rundqvist nöjd med insatsen från många spelare.

– Hoppet tändes igen. Vi har gjort en del mindre godkända matcher. I dag kan alla se sig själva i spegeln. Vi är på rätt väg.

Vaddå, har hoppet varit släckt tidigare?

– Efter vissa matcher har vi inte haft något att bygga vidare på. Det har varit slätstruket och man har kunnat ifrågasätta prestationerna, men i dag gör alla rätt för sig. Det är den här signalen vi gått och väntat på, att vissa ska kliva fram. Nu behöver bara någon bli målsugen och vilja göra mål, säger Rundqvist

Vill ha mer desperation

Klubbdirektör Håkan Loob håller med:

– Vi gör en bra match, men vi gör för lite mål. Det måste till mer desperation i avsluten.

Hur är ditt förtroende för Czarnecki?

– Han jobbar och sliter på ett vettigt och bra sätt. Det börjar bli tröttsamt med alla spekulationer runt tränarfrågan, de har pågått sedan tredje omgången.

Kan du garantera att Czarnecki sitter kvar som tränare säsongen ut?

– Det var en jävligt dum fråga. Hur ska jag kunna svara på hur det ser ut om 40 matcher? Vad händer om vi radar upp 40 raka förluster. Nej, det var en jävligt dum fråga. Tycker du inte det själv?

ARTIKELN HANDLAR OM