Tog första trepoängaren efter "Foppa-dragningen”

HOCKEY

Ordet äntligen har sällan passat bättre.

I tolfe omgången tog krislaget – äntligen – sin första trepoängare.

– Det är väldigt roligt att vara Färjestad-spelare i dag, säger Christian Berglund som avgjorde med en "Foppa-fint".

Efter elva matcher utan seger under ordinare tid var krisen total. Färjestad kallade in tränarlegendaren Conny Evensson för att hålla ett brandtal efter matchen mot Timrå och mot Frölunda var Jörgen Jönsson tillbaka i båset.

Det gav resultat.

Grundells första mål

Frölunda tog visserligen ledningen genom Fredrik Pettersson och bara 30 sekunder senare kom nästa smäll för Färjestad. Robin Sterner tacklade Anton Axelsson mot huvudet och fick matchstraff.

Men innan den första perioden var slut kom kvitteringen. Anton Grundell satte 1-1 med sitt första elitseriemål.

– Det var väldigt viktigt för oss att få in kvitteringen. Det var skönt att få sätta dit den, säger han till Canal plus.

Berglund hjälte

Med 49 sekunder kvar av den andra perioden kom det livsviktiga seger-målet. Christian Berglund kom direkt från utvisningsbåset och satte 2-1 – med en "Foppa-dragning".

– Det var oerhört viktigt för laget. Personligen var det kanske ännu mer viktigt. Jag har inte gjort mål på länge, säger segerskytten till Canal plus och fortsätter:

– Vi är väldigt aggressiva och hungriga där ute. Det är väldigt roligt att vara Färjestad-spelare idag när man ser sina lagkamrater slita där ute.

Färjestad firade som om de vunnit SM-guld efter första tre poängaren för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM