SHL-spel – men halva laget kan lämna Modo

HOCKEY

Mängder av spelare med utgående kontrakt

Foto: Skröder, Påhlsson, Brashear och Ullmark - fyra spelare som kan lämna Modo.

NORRKÖPING. Säkrat SHL-kontrakt – men Modos general manager Per Svartvadet har en tuff period framför sig.

Jonas Ahnelöv, Per-Åge Skröder, Samuel Påhlsson och ett tiotal andra spelare har kontrakt som går ut.

– Jag garanterar att det blir ett bra och intressant lag nästa år, säger Svartvadet.

Modo har en riktigt tung säsong bakom sig. De har legat i botten av SHL i stort sett hela säsongen, men Öviksklubben avslutade på bästa sätt genom att säkra kontraktet tack vare 4-0 i matcher mot Vita Hästen.

– Vi har haft en jobbig säsong, men sjukt starkt att vinna fyra raka. Jag är otroligt stolt över grabbarna, det går knappt att beskriva, säger lagkaptenen Jonas Ahnelöv.

Hur firar ni?

– Det är den här jävla bussen igen, haha. Vi får fira med en kall öl i alla fall, det är vi värda, säger Ahnelöv.

Räknar bort Ullmark

Efter firandet väntar ett hårt jobb för klubbens general manager Per Svartvadet att få ihop laget till nästa år. Av spelarna i dagens trupp är det tolv som har kontrakt över nästa år.

– Vi har en plan som vi följer nu. Vi ska inte ta oss vatten över huvudet ekonomiskt. Många klubbar går back ekonomiskt år efter år, men vi har haft vårt stålbad. Vi har koll på ekonomin och ska satsa efter våra förutsättningar. Jag garanterar att det blir ett bra och intressant lag nästa år, säger Svartvadet.

Han räknar bort förstemålvakten Linus Ullmark som den här säsongen har varit utlånad från NHL-laget Buffalo Sabres. Av spelarna med utgående kontrakt finns bland andra lagkaptenen Jonas Ahnelöv, Samuel Påhlsson och lagets poängkung Per-Åge Skröder.

”Bättre än i fjol”

– Jobbet inför nästa år har redan börjat. Jag är ungefär halvvägs. Det är ingen fara. Situationen i år är bättre än i fjol. Det är mer utgående kontrakt nu, så jag har lite mer att röra mig med. Det är intressant, säger Svartvadet, som inte vill kommentera några enskilda spelare.

– Jag ska sätta mig ner med alla spelare nu. Jag tycker jag har bra koll på vilka som vill och ska vara kvar. Det kommer bli lite förändringar, men det blir det alltid, säger Svartvadet.

ARTIKELN HANDLAR OM