”Inte förvånad att det går bra”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Strömwall har fått revansch i AIK efter Luleåbesvikelsen: ”Inte supernöjd med tiden där”

Foto: Bildbyrån

Han spelade i fyra klubbar och hade svårt att få det att lossna förra säsongen.

Nu öser Malte Strömwall in mål och gör succé i AIK.

– Jag är inte förvånad att det går bra, säger 21-åringen.

Växjö, Luleå, Asplöven och HV71. Malte Strömwall hann med fler klubbar på än säsong i fjol än många andra gör på flera.

Forwarden började i Lakers, men fick begränsat med speltid och valde att bryta kontraktet i slutet av november.

Kort senare skrev Strömwall på för Luleå, men han fick det inte att lossna i staden där han föddes och lånades ut till Asplöven vid fyra tillfällen. Efter två månader var sejouren i Luleå över och Strömwall avslutade säsongen i HV71.

– Jag trivdes bra i Växjö, men det var inte riktigt optimalt för min utveckling. Jag har inget att säga riktigt om Luleå. Jag tycker inte... jag orkar inte säga något, säger 21-åringen.

Du tycker inte att du fick chansen?

– Lite så. Jag kom in mitt i säsongen och var inte i den matchform jag skulle vara i. Det kändes som att jag fick börja om lite på nytt. Men sen blev jag utlånad till HV och där fick jag chansen på ett helt annat sätt. Jag fick visa från första början och de visste vilken spelare jag var. De använde mig rätt.

”Är här för att göra mål”

Lyftet i HV betydde mycket för Strömwalls självförtroende. Inför den här säsongen valde han ändå att ta steget ner till hockeyallsvenskan och AIK för att få kontinuitet och speltid

– Jag tänker spela hela säsongen i AIK. Jag är här för att hjälpa laget och utvecklas. Det var lite därför att sökte mig till allsvenskan. Jag är 21 år och det är det jag vill, att få spela. Det enda jag bryr mig om egentligen. Jag har ett hjärta för de klubbarna jag spelade för, men det känns bra att få ett lugn och kunna vara på samma ställe, säger han.

I AIK har han varit lagets bästa spelare så här långt och gjort åtta mål på sex matcher. Forwarden leder poängligan och skytteligan och har inga planer på att sluta ösa in mål.

– Jag är målskytt och här för att göra mål och vinna matcher åt mitt lag.

– Jag trivs jättebra. Vi har bra tränare, en ung grupp som jobbar hårt och vill framåt varje dag. Det finns enorm utvecklingspotential och vi har mycket att hämta. Det kan bli bra.

”Klar man inte är supernöjd”

AIK har vunnit fyra av sex matcher såhär långt och är med i toppen av hockeyallsvenskan, och Strömwall hoppas kunna ta steget upp i SHL igen så snabbt som möjligt.

– Jag tänker inte på något annat än AIK. Men såklart vill jag tillbaka till SHL och det är där jag tycker att jag bör spela också.

Kan du tänka dig att återvända till Luleå igen?

– Inga kommentarer.

Det känns som att du är besviken på dem?

– Det är klart att jag hade hoppats på ett och halvt år kom från Växjö, men så blev det bara ett halvår. Det är klart att man inte är supernöjd med den tiden jag hade där.

Att Strömwall nu gör succé i AIK ser han som en revansch på förra säsongen.

– Ja, det gör jag. Men jag är inte förvånad att det går bra heller. Jag har jobbat jäkligt hårt, stundtals har jag gjort det jag gjort i allsvenskan i SHL också. Men nu har jag fått förtroende och det ger extra mycket att man får spela. Man får ett lugn och slutar fundera lite på om man inte ska få spela nästa man och man är tryggare, säger han.

■ ■ ■

Leksand kommer till Hovet utan avstängde Brock Montpetit och får också klara sig utan finske centern Tommi Paakkolanvaara, som utgick skadad mot Vita Hästen.

– Vi hoppas han är tillbaka inom två veckor, säger fysioterapeuten Stefan Persson till Dalarnas Tidingar.

Publicerad: