- Vad har hänt?

HOCKEY

Sanny Lindströms ord efter tacklingen som skakar Timrå

Foto: Nackskada befarades 1. Efter tacklingen från Martin Plüss åkte Sanny Lindström in med huvudet före i sargen. 2. Sedan ramlade han bakåt utan hjälm och slog i huvudet så att en kraftig blödning uppstod. 3. Flera spelare och lagpersonal var snabbt på plats för att ta hand om Lindström. 4. En stödkrage sattes på och några minuter senare kördes Sanny Lindström till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Lindström klarade sig undan med en hjärnskakning.

GÖTEBORG

Timrå skakades av Sanny Lindströms våldsamma kollision med sargen i Scandinavium. Landslagsbacken skadade huvudet och röntgades i natt på Sahlgrenska sjukhuset.

- Men Sanny mår efter omständigheterna bra, sa naprapaten P-A Forsberg sent i natt.

Med drygt fyra minuter kvar att spela for lagkaptenen Sanny Lindström med huvudet före in i sarghörnet, med Frölundas Martin Plüss över sig. Lindström träffades illa och förlorade hjälmen - för att sedan slå det oskyddade bakhuvudet i isen. Där blev han liggande, blödande från ett sår i huvudet.

Huvuddomaren Thomas Andersson var en av de allra första på plats, bara sekunder senare:

- Jag frågade "Sanny, Sanny", men han svarade inte och ögonen var tomma.

- Som brandman kollade jag ju först att tungan inte åkte bakåt och jag såg att han andades. Men det såg otäckt ut.

"Jävligt ont i huvudet"

Lindström fick tidigt hjälp på isen av naprapaten P-A Forsberg och Frölundas läkare Lars Envall, som konstaterade en kraftig hjärnskakning och satte på en stödkrage.

Lindström kvicknade till och fick frågan om han visste var han befann sig.

- Scandinavium, svarade han och började sedan röra armar och ben.

- Man vad har hänt? Jag har jävligt ont i huvudet? sa han.

Timrås landslagsstjärna fördes med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och var hela tiden vid medvetande. På sjukhuset genomgick han sent inatt en skall- och bröstbensröntgen. Tidigt i morse fick Timrås ett positivt besked.

- Sanny är öm i nacken och stel, men dom upptäckte inga ytterligare skador efter röntgen. Det känns skönt, sa P-A Forsberg till Sportbladet vid tvåtiden i natt.

På onsdagsförmiddagen släppte Timrå ett pressmeddelande på sin sajt där man bland annat skrev att Lindströms ”skada var lindrigare än man först befarat” och att klubben ”följer de rekommendationer Svenska hockeyläkarföreningen har gällande hjärnskakningar”.

Lagkamraten Fredrik Warg håller Lindström sällskap på sjukhuset. Men övriga i truppen flög i natt hem till Sundsvall - och stämningen var dämpad vid hemkomsten. Segern med 2-1 kom förstås i andra hand.

- Man blev ju orolig att se en lagkamrat så där livlös på isen, sa Johan Svedberg som åkte med i ambulansen.

- Men på väg till sjukhuset babblade Sanny på och mådde nog ganska bra ändå. Det där är en hård kille.

"Ingen tackling"

Redan direkt efter matchen talade Frölundas Martin Plüss med Timrås sportchef Kent Norberg och fick mobilnumret till Lindström.

- Jag måste ringa när det blir tillfälle och höra hur han mår, sa Plüss.

Hur uppfattade du det som hände?

- Jag är i rygg på honom men han måste ha fått ett felskär för när jag försöker nå runt honom på vänstersidan faller han plötsligt och jag fastnar i hans skridskor och faller med honom. Det var ingen tackling, ens.

Martin Plüss fick matchpenalty och får räkna med minst en match avstängning. Disciplinnämnden kan förlänga straffet ytterligare. Sanny Lindströms hjärnskakning innebär att han väntas bli borta från spel i sex till nio dagar.

ALLVARLIGA ISHOCKEY-OLYCKOR

Läs mer om elitserien:

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM