Timrå lyfter med Finnair: ”Är bäst”

Foto: finsk sisu Timo Pärssinen, Riku Hahl och Mika Pyörälä firar efter ännu ett Timråmål.
HOCKEY

TIMRÅ. Finnkedjan i Timrå är bra.

Sanny Lindström vet hur bra.

– Kedjan är bäst i elitserien, säger Sanny Lindström, lagkapten i Timrå.

I fjol levde Timrå delvis på kedjan med Riku Hahl, Timo Pärssinen och Jonathan Hedström.

Succé och Timrå gick upp i tidig serieledning med den inköpta miljonkedjan.

Sedan kom skador och förstörde säsongen.

Nu har tränaren Charles Berglund satt ihop en ny superkedja. Hahl och Pärssinen är kvar, men Hedström är utbytt mot nye Mika Pyörälä.

”Passar bra ihop”

Finnair, finska domedagstrio, finnish line eller finnkedjan är verklighet och den har hittills gjort 27 poäng på nio omgångar.

Mot Frölunda i går gjorde kedjan viktiga 1–1 och låg bakom 3–2-målet i overtime.

– Vi passar bra ihop. Kanske är en anledning av vi är finländare allihopa och vi finländare spelar en viss typ av hockey. Sedan kan vi prata finska på isen och då förstår inte motståndarna vad vi har på gång eller planerar, säger Mika Pyörälä.

Trots att de är i ungefär samma ålder har Mika Pyörälä inte spelat tillsammans med Pärssinen och Hahl tidigare.

Men han vill gärna fortsätta i omgivningen när Jonathan Hedström gör comeback nästa vecka och artistspelaren Petr Tenkrat ansluter till laget den 23 oktober.

– Ja, det vore kul. Vi har fått en bra start. Men det är coachen som bestämmer. Vill han ändra i kedjorna så är det ok, säger Mika Pyörälä.

Bäst – i historien

Lagkapten Sanny Lindström rankar kedjan om den bästa i Timrås historia. Och till och med som den vassaste i elitserien just nu.

– Vi hade en superkedja med Valeri Krykov, Robert Carlsson och Niklas Nordgren för några år sedan. Men den här är vassare. Tycker den är bäst i elitserien. Det finns flera vassa kedjor, som till exempel Kallio-kedjan, men jag byter inte bort vår finnkedja mot något, säger Sanny Lindström.

ARTIKELN HANDLAR OM