”Vi kommer att strida för livet idag”

HOCKEY

Två tippade topplag.

Nu slåss Linköping och Frölunda för en slutspelsplats.

– Vi kommer att strida för livet idag, säger Gunnar Persson, tränare i Linköping.

Foto: BILDBYRÅn
ÖDESMATCH Gunnar Perssons Linköping möter i eftermiddag Frölunda.

Före säsongen tippades Linköping och Frölunda som två topplag och klara aspiranter för SM-finalspel längre fram i vår.

Just nu är läget en aning annorlunda.

Linköping, med fyra raka förluster, ligger sexa men jagas av ett koppel av lag.

Ett av lagen är Frölunda. Säsongens kanske största besvikelse så här långt.

”Trodde vi skulle ha fler poäng”

Tränaren Stephan Lundh sparkades och ersattes av Pär Bäckman. Frölunda har sprattlat till men har fortfarande fyra poäng upp till en slutspelsplats.

– Jag trodde att vi skulle ha fler poäng än vad vi har. Men jag är inte förvånad att alla lag är så jämna i år. Det kommer bli tajt, säger Gunnar Persson.

Att matchen mellan Linköping och Frölunda i Cloetta Center idag är viktig är ett understatement.

– På en skala ett till tio och den här matchen en nia. Alla matcher är viktiga i det här läget men framförallt den här mot Frölunda.

– Vi är sexa och känner oss jagade. Det är klart vi är i behov av poäng. Matchen i dag är oerhört viktig och vi kommer att strida för livet. Precis som Frölunda, säger Persson.

Sätter inte chanserna

Linköping har förlorat fyra raka matcher och släppt in tjugo mål. Trots förlust mot Djurgården senast såg det bättre ut.

– Vi stod för en bra arbetsinsats och skapade mängder med målchanser men har svårt att få in pucken. Kan vi komma upp i samma klass idag har vi en bra chans.

Frölunda tog en viktig seger mot Malmö senast (5-3) och äntligen lossnade det för Magnus Kahnberg som gjorde sitt första mål sedan han kom tillbaka till Frölunda.

– Mot Malmö spelade jättebra fram till 5-1. Sen slappnade vi av och bjöd in Malmö. Men i stort sett tycker jag ändå att vi har hyfsad form, säger Per Bäckman till Hockeyligan.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM