Henrik Zetterberg het när Detroit vann

HOCKEY

"Zäta": Väldigt viktig seger för oss

Detroits kedja med Tomas Holmström, Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk hade lekstuga när Nashville besegrades med 5-3 hemma i Joe Louis Arena.

Totalt stod kedjan för nio poäng.

- Det var en väldigt viktig seger för oss, sa tvåmålsskytten Henrik Zetterberg till nhl.com.

Henrik Zetterberg, som gjorde två mål och en assist i matchen, stod för matchens läckerhet när han i full fart snurrade runt 180 grader och lurade backen Greg Zanon innan han med ryggen mot målet överlistade Tomas Vokoun och prickade in 2-2.

-Det var en viktig seger för oss. Vi gav bort pucken vid 13 tillfällen i den första perioden och det är inte bra, men från den andra perioden kontrollerade vi matchen, sa Henrik Zetterberg till AP.

Zetterberg och Pavel Datsyuk har båda fått fart på spelet efter en trög start på säsongen. Datsyuk har svarat för 14 poäng de fem senaste matcherna, Zetterberg har gjort poäng i de sex senaste matcherna och Tomas Holmström har även han gjort nio mål på de tio senaste matcherna.

- Dom är vår offensiva kraft och i de senaste matcherna har de spelat riktigt bra, sa Detroits målvakt Dominik Hasek.

Fler svenskpoäng

Detroits 5-3-seger var lagets femte raka seger och återigen stod lagets svenska spelare för en betydande del av poängskörden. Även Nicklas Lidström och Tomas Holmström nätade och stod för varsin assist. Andreas Lilja noterades också han för en assist.

Nashville missade ledningen

För Nashville innebar matchen deras första förlust på sju matcher, samt en missad chans att gå om Anaheim och upp i ledning i NHL. Nashvillekeepern Tomas Vokoun plockades av isen efter Henrik Zetterbergs andra mål, tidigt i den andra perioden, och ersattes av Chris Mason som släppte in tre av de nitton skott han fick på sig.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL