Fjärde raka för Timrå

HOCKEY

Tung förlust för Frölunda i kampen om slutspelet

Det nya året har börjat på bästa sätt med fyra raka segrar.

Nu vill Timrå blanda sig i toppstriden i elitserien igen – det beskedet gav Timråspelarna när Frölunda kvaddades med 5–1.

Frölundas insats i Eon-arena i Timrå är en gåta. Göteborgarna som jagar en slutspelsplats verkade inte hungriga på seger – inte ens sedan man bjudits på 1–0-målet då Timrå-backen Sanny Lindström agerade otursgubbe och styrde in pucken i eget mål.

– Spelar vi en sån här mjukishockey kan vi inte vinna några matcher. Timrå var ju överlägsna oss framför båda målen, sade Frölundatränaren Per Bäckman rejält besviken.

Sällan har ett Frölundalag setts så uddlöst och blekt – det var endast backarna Jan-Axel Alavaara och Arto Tukio som kämpade och offrade sig med att täcka skott och tackla sina motståndare.

Faktum är att Timrå inte heller imponerade. Åtminstone inte i första perioden, men det fanns spelare som redan från första stund visade rätt inställning på isen.

Krigare Carlsson visade vägen

En krigare som alla hockeytränare älskar är Robert Carlsson, och Timråtränaren Kenta Johansson njöt nog när han såg honom ge Frölunda svar på tal drygt 30 sekunder efter det snöpliga 0–1-målet. Carlsson bröt sig fräckt in mot mål. Frölundamålvakten Tommy Salo räddade med benskyddet – men inte bättre än att pucken gick i retur ut på isen där Peter Nylander påpassligt höll sig framme och lyfte in kvitteringen till 1–1 i målnätet bakom Tommy Salo.

– Robert gick in och tog en ovan centerroll, och visade vilken kämpe han är. Det är skönt att ha honom tillbaka i laget igen, konstaterade Kenta Johansson.

Att Robert Carlsson vill spela nyckelrollen visade han många gånger under matchens lopp – inte minst när han säkrade Timrås seger genom att pricka in 4-1-målet.

Viljan – Timrås segervapen

– Hela laget visade upp en enorm vilja och skön kampinställning. Jag kan inte annat än vara stolt över varje spelare. Det här var en av de roligaste segrarna jag upplevt den här säsongen, sade Kenta Johansson.

Det fanns många spelare som förtjänade en extra stjärna i Timråtränarens betygbok. Målvakten Johan Backlund ställdes för en del svåra prov i första perioden och spelade lika säkert som han gjorde under hösten då Timrå var elitseriens suveräna topplag.

Nyförvärvet, backen Mika Niskanen har snabbt smält in i sitt nya lag och prickade i sin andra match i Timråtröjan in sitt första elitseriemål (2-1) och fanns med i förspelet till 3–1-målet som gjordes av Björn Svensson.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM