Ny flopp för Ottawa: ”Hittar inte svaren”

avPer Bjurman

HOCKEY

WASHINGTON. Ottawa Senators underliga stockholmssyndrom består.

De blev nollade i natt igen, borta mot Anaheim – och det betyder bland mycket annat att Erik Karlsson fortfarande inte producerat en poäng sedan laget återvände från dubbelmötet med Colorado i Stockholm för snart en månad sedan.

–  När det går så här försöker man hitta svaren på varför, men vi hittar dem inte, säger den svenske backstjärnan efter 3-0-förlusten. 

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYR≈N

När de för en knapp vecka sedan lyckades ta första segern efter dubbelmötet med Colorado på Globen i Stockholm, genom att slå starka New York Islanders på bortaplan, fanns det hopp om att Ottawa Senators kanske kommit ur sin egendomliga svacka.

Men den har snarast bara fördjupats sedan dess.

Två dagar senare borta fick de stryk med 5-0 av Jets i Winnipeg – och i natt med 3-0 av Ducks i Anaheim.

”Hittar inte svaren”

Inte ett mål på två matcher alltså – vilket förstås betyder att svenske backstjärnan Erik Karlsson fortfarande står på noll poäng sedan återkomsten från hemlandet.

–  När det går så här försöker man hitta svaren på varför, men vi hittar dem inte, säger han till TSN.

– Vi kämpar för att ta oss ur tryggheten och hitta på annorlunda saker. Förgäves hittills. När det kommer till kritan handlar det nog om att göra det när man är bra på och jag tror ändå vi börjar nå dithän.

Gjorde två mål efter trejden

Senators har efter den här besvärliga sekvensen halkat utför i tabellen och har nu nio poäng upp till slutspelsstrecket.

Anaheim-ankorna, å sin sid, kunde glädja sig åt att Adam Henrique gjorde  både sitt första och sitt andra mål sedan trejden med New Jersey förra veckan, det ena på assist från Rickard Rakell.

– Det har varit väldigt smidigt att komma in i det här laget. Jag trivs, säger han.

NHL-säsongen 2017/18 i siffror 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM